Beharangozó: Real Madrid – Valencia: Három pontért a hét második bajnokiján

A Real Madrid másodszor játszik hazai pályán a spanyol bajnokságban ezen a héten, az első forduló bepótolt mérkőzése után most a Valenciát fogadja 16:15-kor a Di Stéfanóban. A csapat célja az, hogy a Getafe ellen mutatott teljesítményt megismételje és begyűjtse a három pontot.

Kulcsfontosságú lehet a találkozó végeredménye szempontjából az egységes védekezés, a blancók számára pedig biztató lehet, hogy a Valencia legutóbbi két madridi látogatása alkalmával el tudták kerülni a bekapott gólt. Az előző idény mérkőzése Asensio számára maradt rendkívül emlékezetes, hiszen komoly sérülése utáni álomszerű visszatérése alkalmával először első labdaérintéséből gólt szerzett, majd még egy gólpasszal is megajándékozta Benzemát.

„Szeretnénk azon az úton folytatni, amin elindultunk”mondta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A blancók trénere 19 játékost nevezett a találkozóra, az első csapat keretéből heten is hiányoznak, de a korábbi meccseken szerephez jutó Marvin is megsérült a Getafe elleni meccsen. Jó hír azonban Carvajal és Lucas Vázquez, illetve Kroos visszatérése.

Real Madrid - Valencia

De ott lesz a pályán az a Karim Benzema is, aki az idényben már 16 gólt szerzett, és minden esélye megvan rá, hogy növelje találatainak számát, tekintettel arra, hogy az elmúlt négy, Valencia elleni bajnoki mérkőzésén 5 gólt jegyez. Javi Gracia fiai a 12. pozícióból várják a találkozót úgy, hogy eddig 24 pontot gyűjtöttek a bajnokságban. A valenciai szakember a mérkőzés előtti nyilatkozatában elmondta, hogy a Madrid véleménye szerint annak ellenére is rendkívül erős lesz, hogy sok a hiányzója.

A két csapat őszi mérkőzése meglehetősem emlékezetesre sikeredett, hiszen a blancók Benzema góljával vezettek a 23. percben, azonban a végeredmény 4-1 lett a denevérek javára úgy, hogy három büntetőt is értékesíteni tudtak Soler jóvoltából, akivel egyébként a mérkőzés előtt természetesen interjút is készített a vendég együttes hivatalos oldala. Arról a találkozóról annak idején több cikkben is elmondtuk a véleményünket, rendhagyó Egytől egyig, és egy szubjektív cikk is született róla.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK