Egytől egyig: Valencia – Real Madrid (4-1)

Bevezető: Fanyar kiszólás, hogy nem így indult a meccs, majd magzatpózban váltakozó zokogás és röhögőgörcs a büntetők ömlése láttán. Kicsit modoroskodó megjegyzés, hogy mennyire értelmezhetetlen ez futballmeccsként, végül némi aggodalmaskodás a jövőre való tekintettel. Utoljára a szokásos sablon, hogy azért ismét megpróbáljuk értékelni a látottakat, pedig ez nem igaz.

Csapatok

Real Madrid (megvető pontszám a kialakult különbségre való tekintettel)

Szimpatikus meglátások az első félidő kezdeti időszakát illetően. Taktikai elemek felfedezése, megemlítése. Kis ömlengés Benzema gólja miatt. Viharfelhők, Lucas Vázquez, mint fejetlen csirke, és valami olyasmi megállapítás, hogy Soler a nyugdíjazásomkor is próbálja szabályosan elvégezni a büntetőt. De inkább kihúzom, mert nagyon izzadtságszagú. Félidő, kis mantra a feltámadásról. Nárcisztikus picsogásból átforduló megvetés a maradék két tizenegyes okán, kis értetlenkedéssel Ramos labdapaskolása után. Zidane kezdőjére és cseréire a szokásos gyalázkodás a végére kell, de itt is nagyon szeretném ellőni. A letargiát és a rossz előjeleket megpróbálom feloldani, hogy pozitív legyen a végkicsengés – sikertelenül.

Valencia (olyan pontszám, ami kifejezi, hogy a három tizi ellenére egy rakás trágyaként mutatkoztak)

Határozott felszólalás amellett, hogy a Valencia sem játszott valami lenyűgözően, miközben élesen arra koncentrálok, hogy használjam a hazaiak, a denevérek, stb. kifejezéseket, a szóismétlés elkerülése végett. Soler romantikus kapcsolata a mészponttal, soha nem fog többet háromszor egy meccsen a kapuba találni. Annyira adta nekik a gép, hogy szívesen leírnám a cikkben, hogy remélem kiesnek a fenébe, de azért ez nem lenne ildomos. De azért remélem kiesnek a fenébe. 

Játékosok

A mérkőzés legjobbja (madridi részről) – Fede Valverde (egy megérdemelt normális pontszám)
Őszinte örömmel átitatott vigadás a sok játékperce és a stabil teljesítménye miatt. Harcosságának kiemelése, és univerzális játékának méltatása. Komoly aggodalom a sérülése miatt, végül a mutatott produktum példának való beállítása a keret tapasztalt játékosaival szemben.

ee201109_fedeTagolást segítő kép Valverdéről, mert ő lett a legjobbnak választva a mi oldalunkról.

Thibaut Courtois (mit lehet pontozni azon, ha valaki kap négy ilyen gólt? irracionális szám ér?)
A Kangin gyerek lövésénél el ne felejtsem kiemelni a védését, meg hát az érvénytelen tizit is hárította. Megjegyezni, hogy az előtte történő töketlenkedés és mozizós önkielégítés nem az ő számlájára írható.

Lucas Vázquez (egy nagyon alacsony pontszám, amiből gyököt vonok és elosztom kettővel)Kontraszt állítása a legutóbbi és a mostani teljesítmény között, és szomorú megállapítás, hogy mennyire borzalmasan futballozott. Mentegethetném kicsit, hogy nem az ő posztja, meg stb. de akkor múltkor miért volt szintekkel jobb, meg hát nagyanyám se lenne jó jobbhátvédnek, de ő legalább nem is ölt magára mezt hétről hétre. Beadási prémium lehetőségének belengetése.

Raphaël Varane (kár, hogy nem szoktunk negatív tartományba menni)
Lamentálás, hogy szabad-e egy cikkbe beleírni, hogy balf*sz. Mármint nem rá érteném, hanem hogy balf*szkodás amit csinált, de lehet, hogy sokan ezt is félreértenék. Viszont akkor valahogy körbe kell írni, hogy mi volt az a gyertya utáni Benny Hill, meg miért teljesít úgy sokadszor idén, mint egy megyekettes elhízott CB egy adag pörkölt beverését követően. Valamit kihozok belőle.

Sergio Ramos (de hát ő se volt jó, mire pontoznám fel?)
Masszív értetlenkedés azon a bizonyos tizenegyesen, de szikár ténymegállapítás, hogy addigra eleve minden eldőlt. A visszavonulása utáni sötét jövő szarkasztikus pedzegetése. Kiemelni, hogy nem játszott jól, de a vezérszerepét nem lehet majd átvenni sem könnyen a védelemben. Talán sehogy.

Marcelo (egy elviselhető tartományból bántóan alacsonyra kúszó pont)
Meccs eleji támadások segítéséért apró dicséret, akárcsak a gólpassz miatt is. Lamentálás, hogy Zidane taktikája miatt ad be ennyiszer és ráadásul sz*rul, vagy magától csinálja ennyire lelkesen. Megállapítani, hogy kis passzos játékban még mindig jó, és felkérdezni az edzőjét, hogy miért nem arra ösztönzi, hogy olyanokkal próbálkozzon.

Luka Modrić (egy szolid kis pontszám, nem egetverő, de bőven átlag felett)
Örökös párhuzam újbóli elpuffantása, hogy mennyire öreg, és mégis mennyire jól teljesít az átlaghoz képest. Szemrehányás, hogy miért nem játszik idén többet. Rámutatni, hogy az egész meccsen mennyire aktív volt, és igyekezett minél több lehetőség kialakításában részt venni.

ee201109_modricKb. pont ide jöhet a következő kép, és legalább olyan játékos van rajta, aki tényleg a jobbak között említhető.

Isco (egy kisebb pontszám, mint a Modrićé)
Ide kell írni, hogy jól segítette a támadásokat az elején, ugyanakkor valahogy jól meg kéne fogalmazni, hogy kapura annyira veszélyes, mint bárki, aki ezt a cikket olvassa. Én egyáltalán nem kedvelem a játékát, de ez nem akarom, hogy érződjön a szöveges értékelésből, meg ha jól játszott volna, akkor le lenne írva. De nem váltotta meg a világot.

Marco Asensio (kb hasonló pont, mint az Iscóé, de mindegy, mert bármelyiké lesz féllel magasabb, mint a másiké, valami nagytudású úgyis tesz valami epés megjegyzést a kommentek között)
Kis elmélkedés a sérüléséről, és arról, hogy a klub kitartott mellette, most pedig azért bőven megkapja a lehetőséget. Ugyanakkor rámutatni, hogy ennél több kell, meg arra is rámutatni, hogy Rodrygo eddig többet csinál a poszton, mint ő. Mondjuk a léc nincs magasan. A felelőtlen megoldásait kihangsúlyozni, pl. hogy az egyik tizi előtt ellötybölte a labdát az ellenfélnek, aztán végigbámulta a szituációt, meg hogy ágyékon lőtte a kapust ziccerben. Megkérdőjelezni a játékperceit és a fontosságát.

Karim Benzema (az átlagnál valamivel jobb, de nem polgárpukkasztóan magas pontszám)
Egyszerű ténymegállapítás, hogy szép gólt szerzett, miközben fohászkodni kell az égiekhez, hogy megint ne az legyen a következtetés, hogy mi szerelmesek vagyunk belé testületileg. Éppen ezért hangsúlyosan rá kell mutatni, hogy a gólon kívül semmi értelmezhetőt nem csinált, ha meg a népszerűségre rámennénk, akkor lehetne ilyeneket tolni, hogy „mit keres még Madridban ez a falábú” és a mardosó szégyenünket is kicsit kéne lobogtatni, amiért valaha is pályára lépett nálunk.

ee201109_benzEz a francia betalált a jó kapuba, ráadásul odáig vagyunk érte, és ügyelünk arra, hogy szélsőségesen felülpontozzuk minden esetben.

Vini Jr. (lehangolóan alacsony pontszám, kb. Isco meg Ase környékén? nemtom)
Több felvetés, elosztva. Elég-e ő ehhez a szinthez? Valóban tőle kell várni a megváltást? Ilyenek. Okoskodó megállapítás, hogy így is sok elképzelés van a játékában, meg lesz ez jobb is, ami tényleg lehet. Csak közben meg a hasonló korosztályú társai a világfutballban hétről hétre tesznek le az asztalra kiemelkedő teljesítményt a legmagasabb szinteken. Végső felvetés, hogy Rodrygóban talán több van, mint benne, de egy Real Madridban magasak az elvárások velük szemben.

Cserejátékosok

Fel kell őket szokás szerint sorolni, majd rámutatni, hogy egyébként nem sok időt lehettek a pályán, pláne Jović. Meg addigra minden eldőlt, meg a harmadik büntető után ki nem engedte el ezt a meccset? Engem se kötött le, nem is emlékszem kik álltak be, majd lelesem valamelyik weboldalról.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (valahol nulla és három közt, de igazából marhára mindegy, mert itt már a maradék életkedvem is elmegy)
Visszatérő szemöldökráncigálás a kezdőcsapat láttán, ennek ellenére minimális dicséret a találkozó elején látottakért. Cserék sz*r, kései időzítésének szokásos emlegetése. Az a baj, hogy nem értik meg sokan, hogy a csapatépítés nem az ő erőssége, de ezt szentségtörés leírni, mert belengetik a három BL-t, hiába más keret, más lehetőségek, más feladat. Nyilván nem lett azóta rosszabb edző, de ehhez teljesen más beállítottságú ember lenne alkalmas inkább. De minek írnám le, mikor mindenki eredményből elemez? Felesleges.

Na asszem valahogy így jó lesz.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…