Javi Gracia: Kétlem, hogy visszavetnék a Real Madridot a hiányzók

Javier Gracia, a Valencia vezetőedzője beszélt a sajtónak a Real Madrid elleni vasárnapi összecsapás előtt.

Az eltiltásáról
"Megértem, hogy ez a jelenlegi körülmények miatt van így. El kell fogadnom az eltiltást, még ha nem is érzem jogosnak. Nem értem mire alapozták, mivel a játékvezető beszámolójában semmi sincs említve. Rengeteg hasonló eset van más mérkőzéseken, amiket nem büntettek hasonlóképen. Mindenesetre elfogadom és megpróbálunk egy jó mérkőzést játszani, annak ellenére, hogy egy másik pozícióban leszek."

Carlos Soler
"Rendben van. Voltak kisebb fájdalmai, de az elmúlt pár edzésen már rendesen tudott dolgozni, készen áll és teljesen egészséges."

Real Madrid
"Tény és való, hogy vannak hiányzóik, de ők a Real Madrid és tele van a keretük válogatott játékosokkal. Ha jól tudom, most két játékosuk visszatérhet a jobb oldalra, így a legjelentősebb tényező talán Ramos hiánya lehet. A felállás többi részén szerintem a megszokott játékosok kezdenek majd, és kétlem, hogy a hiányzók nagyon visszafognák majd őket."

Fordítás az első találkozón
"Mindenki fejében ott van a legutóbbi alkalommal elért eredményünk, ami a kemény munkának volt köszönhető. Az előny és a játék irányításának megtartása 90 percig nem egyszerű a Real Madrid ellen. Mindig lesznek alkalmak, amikor fel kell adnod a szabad területeket, de az első félidőben képesek voltunk labdát szerezni az ellenfél térfelén, hála a jó letámadásunknak. A Real Madrid szenvedett az elmúlt mérkőzéseken, a védelmükben nyíló területek miatt, és a gyors ellentámadások sok gondot okoztak nekik. Ez most is előfordulhat. Egy kemény mérkőzésre készültünk, tisztában vagyunk vele, hogyan kell játszanunk. Jól akarunk védekezni, illetve veszélyt okozni a túloldalon, nem csak a védelem mögé lőtt labdákkal, hanem más megoldásokkal is. Egy küzdelmes találkozó vár ránk, amin gólt kell szereznünk, és így remélhetőleg megszerezhetjük a 3 pontot."

Felkészülés
"Nagyon hasonló volt a többihez. Ugyanazt az elszántságot és intenzitást fektettem a munkámba, megpróbálva felkészülni a következő mérkőzésre a lehető legjobban. Utána vannak ezek a sajtótájékoztatók, ahol már kijön a különbség a kérdéseitek miatt, mivel sokkal kíváncsibbak vagytok adott témákban."

Hiányzók
"Hugo Guillamón és Diakhaby nem lesz bevethető, ami lehetőséget ad az egészséges játékosainknak, mint például Mangala vagy Ferro, esetleg egy alakzatváltás is képbe jöhet."

Lehetséges változások
"Amikor a felkészülésre kerül a sor, sok mindent figyelembe veszek; a feladatunkat, a keret állapotát, a játékosok formáját és a tényezőket, amikhez alkalmazkodnunk kell, mint például az ellenfél játékrendszere. Megpróbáljuk megtalálni a legkiegyensúlyozottabb játékstílust, ami a lehető legjobb eredményre vezethet. Ebben az esetben már döntöttünk."

A kapu előtti pontatlanság
"Több nézőpontból is nézhetjük a helyzetet. Az, hogy minden mérkőzésen betalálunk, a góllövő képességünket bizonyítja ellenféltől függetlenül. A csapat helyzeteket alakít ki és a legutóbbi találkozón csak az első félidőben voltak gólhelyzeteink a jobboldalról Maxi Gómez, Wass, illetve Cutrone részéről. Szögletből is tudtunk veszélyeztetni, gondoljunk csak Thierry Correa kapáslövésére. Gólhelyzeteket alakítottunk ki, mégis az Athletic szerzett vezetést, annak ellenére, hogy nem volt kapuralövésük. Ezt nem gondolnám a támadóink hibájának. Helyzeteket alakítunk ki, és ez számomra a legfontosabb, mivel olyan képességű játékosokkal, amilyenek nálunk játszanak, lesznek mérkőzések, amikor több gólt is lövünk. A csapat fejlődik, és az eredmények is mutatják, hogy milyen kiegyenlítettek a mérkőzések."

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK