Hivatalos közlemény: Elindul a LaLiga Impulso projekt

Hiábavaló volt az Athletic Bilbao, az FC Barcelona, a Real Madrid és a spanyol szövetség ellenállása, a többi klub megszavazta a projektet.

A megállapodást 37 klub hagyta jóvá a pénteki közgyűlésen. Az első 400 millió eurós tőkeinjekció, melynek célja a klubok infrastruktúrájának megerősítése, digitalizáció és nemzetközi nyitás, néhány héten belül megérkezik a klubokhoz.

A LaLiga közgyűlése 2021.12.10-én jóváhagyta a LaLiga Impulso projektet, a klubok nagy többségének támogatásával. A projekt egy stratégiai megállapodás a CVC nevű globális befektetési alappal, melynek célja a LaLiga és klubjainak globális növekedésének elősegítése.

A 42 LaLiga klub közül 37-en szavaztak a projekt mellett, amely összesen 1994 millió eurós befektetést jelent mind sport, mind pedig üzleti szempontú növekedési kezdeményezésekre.

A LaLiga Impulso keretén belül a LaLiga egy Spanyolországban és a nemzetközi sportiparban nagy tapasztalattal bíró és elismert partnerrel egyesíti erőit, aki hosszú távú befektetésekkel és szakértelmével segíti a LaLigát és klubjait ebben az ipar számára bizonytalan időszakban az infrastruktúrájuk megerősítésében, digitalizációban és nemzetközivé válásban.

LaLiga Impulso

A közgyűlés döntése értelmében azok a klubok, akik nem kívánnak részt venni a projektben, nem lesznek érintettek. A többiek számára a közel 2 milliárd eurós tőkeinjekció azt eredményezi, hogy a rendelkezésükre álló összeg 70%-át az infrastruktúra fejlesztésére, a nemzetközi fejlődésre, a brand fejlesztésére, termékfejlesztésre, kommunikációs stratégiára, innovációra és technológiafejlesztésre, digitális tartalomfejlesztésre és social media fejlesztésre fordítsák. Maximum 15%-ot használhatnak igazolásokra, a maradék 15%-ot pedig adósságaik csökkentésére.

Ez az együttműködés egy meghatározó pillanat a spanyol sport és futball számára. A megállapodás a klubok modernizációját segíti elő, amelyből a futballszurkolók és a spanyol sportipar profitál majd, melynek hírnevét világszinten öregbíti.

Javier Tebás (a LaLiga elnöke) : „Ez egy új mérföldkő a LaLiga és klubjainak történelmében. Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült elérnünk ezt a megállapodást a CVC-vel, ami lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk az átalakulásunkat egy globális digitális szórakoztató vállalattá, hogy jobbá tegyük a versenysorozatot és növeljük a szurkolói élményt. Sikerült elindítanunk a projektet. Biztos vagyok abban, hogy ez a 37 résztvevő klub számára vízválasztó pozitív pillanat lesz. Számukra ezt azt fogja jelenteni, hogy képesek lesznek fejleszteni az infrastruktúrájukon a szurkolóik számára, képesek lesznek építeni a nemzetközi brandjüket, és együtt egy óriási lépést tehetnek annak érdekében, hogy a ligát még magasabb szintre emeljék az egész világon.”

A résztvevő klubok osztották az elnök gondolatait és kifejezték elégedettségüket, miután a projekt megkapta a zöld jelzést.

Egy egyedi hosszú távú projekt a klubok számára

A megállapodást azután hagyta jóvá a pénteki napon a LaLiga közgyűlése, hogy a Real Madrid, a Barcelona és az Athletic Club augusztusban kérvényezte a kimaradását a projektből. Az ezzel kapcsolatos döntésüket követően a projekt átalakításra került, most pedig a 42 klubból 37 elfogadta azt.

A mai ratifikáció hosszú hónapok kemény munkájának és a LaLiga klubok támogatását és promotálását segítő legjobb megoldás megtalálására való törekvés részeként elvégzett rengeteg elemző munkának az eredménye. Ebben a szakma vezető képviselői voltak a segítségünkre. Az ügyletet a Rothschild & Co és a Duff & Phelps értékelte a LaLiga és a CVC számára, a LaLiga számára pedig az Uría Menéndez és a KPMG, míg a CVC számára a Latham & Watkins biztosította a tanácsadási szolgáltatásokat.

A megállapodás megszilárdítja a LaLiga pozícióját a világ vezető szórakoztatóipari márkái között. A LaLiga olyan szenvedélyt, izgalmat és dinamizmust testesít meg, mint a világon semmilyen más versenysorozat, ez a megállapodás pedig segít abban, hogy tovább haladhasson legfőbb célja felé, vagyis hogy elérje a tökéletességet és továbbra is minőségi szórakoztató termékeket biztosítson a szurkolók számára szerte a világon.

Eddigi cikkeink a témában:
2021.08.06: A Real Madrid hivatalos reakciója a projekt bejelentésére
2021.08.10: A Real Madrid jogi útra tereli a kérdést
2021.12.04: Az Athletic Club, az FC Barcelona és a Real Madrid nyílt levele a kluboknak
2021.12.09: A LaLiga hivatalos reakciója a levélre
2021.12.09: A spanyol szövetség és a LaLiga közleményháborúja

Forrás: LaLiga.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…