Hivatalos közlemény: LaLiga Impulso

A LaLiga reakciója az Athletic Club, az FC Barcelona és a Real Madrid CF közleményére.

A Real Madrid CF, az Athletic Club és az FC Barcelona által a többi klubnak címzett és a média több képviselője által megjelenített levéllel kapcsolatban, amely egy hipotetikus pénzügyi ajánlatról szól, 25 évre szóló, 2,5 – 3%-os kamatozású hitellel a JP Morgan, a Bank of America és a HSBC részéről a spanyol klubok számára, a szervezetünk az alábbiakat közli:

Az, hogy ezt az ajánlatot december 2-án publikálták, tudva, hogy a LaLiga közgyűlése december 10-én esedékes, figyelembe véve azt, hogy a folyamat már augusztus 12 óta zajlik, megmutatja, hogy az érintettek szándéka egy olyan projekt megfúrása, amely a saját érdekeiket sérti, még akkor is, ha ezzel tönkreteszik a versenysorozatok és az azokban szereplő klubok jövőjét.

A levélben tett javaslat egy hitelezésen keresztül történő kollektív finanszírozásról szól, ám meglehetősen hiányos, így nem alkalmas arra, hogy annak életképessége megítélhető legyen. Első olvasatra rendkívül meglepő az ajánlat, tekintettel arra, hogy a legtöbb klub számára, köztük az FC Barcelona számára is megvalósíthatatlannak tűnik.

A LaLiga Impulso projekt hosszú hónapok megfeszített munkájának eredménye, mely során az összes strukturális nehézségre megoldás született, így többek között az érintett klubok körének folyamatos változására is. A LaLiga Impulso készen áll az indulásra, a CVC pedig készen áll az átalakulás megkezdésére. Másrészt a levélben vázolt folyamat egy rögtönzött javaslat, melynek kidolgozása nélkülözte a legkisebb pontosságot is.

Az, hogy ezt hasonlítják össze a LaLiga és a CVC projektjével, megmutatja, hogy egyáltalán nem értik a LaLiga Impulso projektet, amely sokkal több mint egy pénzügyi művelet. Az Impulso célja az, hogy egy olyan ipari partnert vonjon be, amely komoly tapasztalatokkal rendelkezik Spanyolországban és a sportjogok világában, amely hosszú távú tőkét és valódi ágazati tapasztalatot tud felmutatni a LaLiga és a klubok globális növekedésének segítéséhez, egy olyan időszakban, amely egyébként is komoly kihívásokkal és bizonytalanságokkal teli.

A cégek, amelyekbe a CVC befektet, páratlan működési és kereskedelmi fejlődési utat jártak be. Ilyen a MotoGP, az F1, a rögbi, a röplabda vagy a krikett. A CVC egy olyan partner, amely komoly tapasztalatokkal rendelkezik a szektorban, kiterjedt nemzetközi jelenléte pedig elősegíti a fejlődési folyamatot.

Az Impulso nem a LaLiga klubjainak likviditási problémáira adott válasz, hanem egy stratégiai projekt, amely közép- és hosszú távon garantálja a klubok számára versenyképességet. Ahogy kifejtettük, az Impulso forrásainak 70%-át hosszú távú értékteremtő projektekbe fektetjük. A CVC segíteni fog a LaLigának és a kluboknak (még azoknak is, akik nem támogatják a projektet) abban, hogy a forrásokat optimálisan használják fel, azt a célt szem előtt tartva, hogy hosszú távon növeljék a versenysorozat értékét.

Meglepő, hogy az Európai Szuperliga bejelentői, ami egyébként letális lett volna a nemzeti bajnokságokra nézve, kifejezik aggodalmukat egy olyan projekttel szemben, amely gazdaságilag nincs rájuk hatással, és amelyet a legtöbb LaLiga klub elfogadott.

Forrás: LaLiga.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…