Beharangozó: Celtic – Real Madrid: A címvédő megkezdi a BL-szezont

Glasgow-ban lép pályára Ancelotti együttese.

Visszatér a Bajnokok Ligája 101 nappal azután, hogy a Real Madrid megszerezte a Tizennegyediket Párizsban. A királyi gárda első ellenfele a Celtic együttese lesz, a cél természetesen a győzelem, hosszabb távon pedig a Tizenötödik megnyerése.

A klub 53. európai szezonját a Celtic Parkban kezdi. Nincs olyan együttes, amely több idény töltött volna az európai porondon. A vendégek ötmeccses győzelmi sorozatukat szeretnék folytatni – az UEFA-szuperkupában és a bajnokságban győzedelmeskedett eddig a királyi gárda.

„A Real Madridot mindig tisztelni fogják ebben a sorozatban”nyilatkozta Ancelotti a találkozó előtt. Az olasz szakember mellett Vini Jr. állt még a média rendelkezésére, akit tavaly a legjobb fiatal játékosnak választottak a Bajnokok Ligájában és úgy érkezik Glasgow-ba, hogy legutóbbi három mérkőzésén egyaránt betalált. A keret tagjai közül egyedül Vallejo és Odriozola nem utazott a csapattal sérülés miatt.

Vini Jr.

Glasgow különleges helyet foglal el a Real Madrid szívében, hiszen itt szerezte meg a klub története ötödik és kilencedik európai trófeáját. Előbbit 1960-ban, utóbbit 2002-ben hódította el az együttes, mindkét alkalommal a Hampden Parkban játszott a csapat.

Formában lévő ellenfél

Ancelotti együttese egy remek formában lévő Celtic ellen lép pályára. A skót csapat vezeti a bajnokságot, ráadásul minden találkozójukat megnyerték eddig. Legutóbb a Rangers elleni derbin arattak 4-0-s sikert.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK