Beharangozó: Real Madrid – Valencia: 2022 első meccse a Bernabéuban

Ezen az estén a Santiago Bernabéuban is megrendezik 2022 első találkozóját, hiszen a Real Madrid a Valencia együttesét fogadja a LaLiga 20. fordulójában.

A hazaiak célja az, hogy legalább fenntartsák a meglévő előnyüket a Sevillával szemben, de lehetőség szerint növeljék is azt, mielőtt Szaúd-Arábiába utaznak a Spanyol Szuperkupára.

Miután a Király-kupában kiejtették az Alcoyano együttesét, Carlo Ancelotti csapata ismét a bajnokságra koncentrál. Az ellenfél az a Valencia lesz, amely ellen a csapat a legutóbbi három hazai mérkőzésén veretlen tudott maradni, amelyek közül az utolsó kettőn Karim Benzema összesen 3 gólig jutott.

Bernabéu

Úgy kell játszanunk, mint karácsony előtt” – mondta Ancelotti a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. Az olasz mester keretébe visszatér Vini Jr. és Benzema is. Az idény első Valencia elleni meccsén ők ketten bizonyultak döntő fontosságúnak, hiszen mindketten gólt lőttek és kiosztottak egymásnak egy-egy gólpasszt, aminek köszönhetően a csapat a tabella élére került. Tizenöt fordulóval később a blancók még mindig az első helyen állnak.

A vendégek mindössze két ponttal vannak lemaradva az európai szereplést jelentő helyektől, jelenleg a tabella 9. pozícióját foglalják el. A Valencia szintén bejutott a Király-kupa legjobb 16 csapata közé, ahol az Atlético Baleares lesz az ellenfele, azonban kikapott az Espanyoltól a legutóbbi bajnoki mérkőzésén. „Nyerni akarunk, mint mindig” – mondta Bordalás mester a meccs előtt. A csapat két leggólerősebb játékosa Guedes (6) és Soler (7), ám utóbbi támadó sérülés miatt kihagyni kényszerül a ma esti találkozót.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…