Ancelotti: Úgy kell játszanunk, ahogy karácsony előtt tettük

Szombaton este kilenc órakor a Real Madrid a Valencia csapatát fogadja a spanyol bajnokság 20. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti a játékosok és a csapat mellett az átigazolásokról és a sérülésekről is beszélt szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„Egy nagyon szervezett csapat ellen lépünk pályára, akik remek formában vannak. Úgy kell játszanunk, ahogy a karácsonyi szünet előtt tettük. A csapat egész jó formában van, néhányan visszatérhetnek és arra koncentrálunk, hogy megszerezzük a három pontot.”

„Sok dologra kell odafigyelni, például a labdabirtoklásra is. Ha többet van nálad a játékszer, kisebb az esély a hibázásra is. Minden csapatnak megvan a maga stílusa, ebben az értelemben csak egy egyszerű statisztikai adatról beszélünk. Nem jelent sokat. A Valencia jól védekezik, magas intenzitással. Ez normális a labdarúgás világában. Ha mi védekezünk, nekünk is figyelnünk kell a párharcokra, ezt lehet várni.”

„Azokban a dolgokban kell fejlődnünk, amiket már a Cádiz és a Getafe elleni mérkőzés után is kiemeltünk, tehát támadásban a kompakt csapatok ellen. Pontosabb mélységi passzokra van szükségünk, hogy minél többször a vonalak mögé kerülhessünk. Ezen dolgozunk, videózzuk a szituációkat, mert jelenleg nincs sok időnk arra, hogy edzésen is gyakoroljunk.”

Az Elche, mint ellenfél a Király-kupában

„Nem lehetünk könnyelműek, mert tudjuk, hogy a Király-kupa minden csapat számára fontos. Mindenkit érdekel ez a sorozat. Erre a mérkőzésre is megfelelően fel kell készülnünk és ez nehezebb lesz, mert idegenben játszunk, abban pedig nem hiszek, hogy létezik jó vagy rossz sorsolás. Ezt húzták, nekünk pedig megfelelően fel kell készülnünk, mert a Király-kupa mindenkinek egyaránt létfontosságú.”

Vini Jr.

Vini Jr.

Szerintem kissé túlzás azt mondani, hogy a Real Madrid függene bárkitől is. Van egy játékosunk, aki az idény elején zseniálisan teljesített és segített mérkőzéseket nyerni, ahogy tette azt Benzema és Militão is például. Természetesen Vini is nagyon fontos volt számunkra a szezon első felében. Visszatért, jó formában van és mindenki boldog. Képes arra, hogy a védelmi vonal mögé fusson, erős az egy az egy elleni szituációkban, a kontrák során is kiemelkedik a sebessége és gólokat is szerez. Ha valamit ki kellene emelnem, azt mondanám, hogy nagyon, nagyon veszélyes lehet, ha teret hagysz neki.”

Valverde

„Megvan a szerepe a csapatban. Néha ez egy fontosabb szerep, néha kevésbé, de kiveszi a részét ő is. Nagyon bízom benne, mert minőségi játékos, nem várok többet tőle, mint amit jelenleg is csinál. Igaz lehet, hogy mostanában nem kapott annyi lehetőséget, mint korábban, de ez a Real Madridnál jelentkező versennyel jár. Modrić, Casemiro és Kroos többet játszott, de mindenkivel elégedett vagyok, aki kevesebb lehetőséget kapott. Mindig elvégezték a munkájukat, ha pályára küldtem őket.”

Hazard

„Pillanatnyilag az a magabiztosság hiányzik a játékából, ami korábban jellemezte. Egyre közelebb van a legjobb formájához és remélem, hogy ezt a pályán is láthatjuk rövidesen.”

A játékvezetés kritizálása

„Az utóbbi mérkőzéseken kissé hagytam, hogy a frusztráció átvegye az irányítást fölöttem. Teljes mértékben tisztelem a játékvezetőket, jól végzik a munkájukat Madridban. Néha lehet, hogy az edzők rosszul látják a kispadról a dolgokat.”

Sevilla

„Mindenki veszélyes lehet, ott van például a Getafe, nem a bajnokság megnyeréséért küzdenek, aztán amikor ellenük játszottunk, problémákba ütköztünk. A Sevilla egy nagyon szervezett csapat, tapasztalt vezetőedzővel és kemény riválisnak számítanak, ahogyan a többiek is. A saját utunkra kell koncentrálunk és arra, hogy úgy szerepeljünk, ahogy a szezon első felében tettük.”

Carlo Ancelotti

Tisztelet az edző irányába

„Ez nem a sportszakma sajátja, hanem társadalmi kérdés (nevet). A kapcsolat az emberek között úgy változik, ahogy a generációk váltják egymást. Nem hinném, hogy az a tisztelet, amit én az édesapám felé tanúsítok, ugyanaz, mint amit a fiaim felém. Az a tisztelet, amit a tanáraimnak megadtam, nem ugyanaz, mint amit a diákok manapság tanúsítanak. A világ megváltozott. Nem bonyolultabb lett, csak más. Ez egy olyan generáció, amely kevésbé tiszteli a hatalmat.”

Bale

„Még mindig nem tudjuk, mi van vele. Nem lesz bevethető a Valencia ellen, ez a helyzet Marianóval, Jović-csal és Carvajallal is. Utóbbi játékos amúgy elutazik majd Szaúd-Arábiába, mert addigra talán visszatérhet, és szerintem Jović esete is hasonló lesz, habár nem akarunk siettetni semmit. Arábiában igazán nagy szükségünk lenne Marianóra és Bale-re. Bale-nek hátfájdalmai vannak, húzódás lehet, nem érzi jól magát. Nincs 100%-os állapotban, és nem játszhat addig, míg rendbe nem jön.”

Átigazolási időszak

„Nem beszéltünk erről, mert ahogy már korábban is mondtam, ha egy játékos távozni szeretne, azt a klubbal kell megbeszélnie. Jelen helyzetben úgy vélem, mindenki boldog, mindenki szeretne a Real Madridért küzdeni az idény során, így nincs is miről beszélni.”

Sérülések

„Jól kezeljük ezt a tényezőt a pozitív tesztektől eltekintve. Az izomsérüléseket sikerült visszaszorítanunk a zsúfolt naptár ellenére is, ami megnehezíthetné a dolgunkat, de jelenleg elégedett vagyok a helyzettel.”

Ceballos

„Az ő esete megmutatta, mi történik, ha egy játékos mindenáron vissza szeretne térni és játszani akar. Szerettem volna játéklehetőséget biztosítani számára, ezt el is mondtam neki. Nem úgy éreztem, hogy ez lenne a megfelelő alkalom egy sérülés után, mert a pályának is voltak gondjai, de szeretett volna játszani. Így amikor arra gondoltam, hogy becserélem, már csak öt perc volt hátra, én pedig egy kicsit többet vártam. Elmondtam neki, hogy talán igaza volt, lehet, hogy kicsit meg is haragudott, de ez minden. Bízom benne.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…