José Bordalás: Nyerni akarunk, ahogy mindig

A Valencia edzője a Real Madrid elleni bajnoki meccs előtt.

Correia a csapattól külön dolgozott. Készen áll majd a játékra a Real Madrid ellen?
Igen, teljesen rendben van. Nem játszott, ezért végzett extra munkát, de tökéletes állapotban van.

A LaLiga kommunikálta a Valencia irányába, hogy nem igazolhatnak a pénzügyi fair play szabályainak való megfelelés miatt?
Nem. Ilyet senki nem mondott a Valenciának, és a Valencia sem nekem. Ilyenről nincs szó.

Hogy van Paulista? Volt visszaesés a sérülése kapcsán?
Azon dolgozik, hogy mielőbb a csapat rendelkezésére állhasson. Nem tudok pontos dátumot mondani, de bízunk abban, hogy mielőbb visszatérhet a csapathoz és bevethető lesz.

Bordalás
a kép forrása: YouTube screenshot (Valencia CF)

A minap tett nyilatkozata a pénzügyi fair play kapcsán a Barcelonának, a LaLigának vagy a klub többségi tulajdonosának szólt?
Nincs mit mondanom erről. Félreértelmezték a szavaimat, nem fogok mondani semmit a témában. Már akkor elmondtam mindent, amit szerettem volna, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja.

Szeretné, ha elérne az üzenete Szingapúrba?
Ez nem egy üzenet. Úgy gondolom, hogy ez egy válasz volt a részemről, és többet nem kívánok mondani erről.

Gondolja, hogy a holnapi meccs hasonló lesz az előzőhöz?
Minden meccs más. Eltelt már azóta néhány hónap, ezek pedig mindig nehéz összecsapások, mind hazai pályán, mind pedig idegenben. Lényegében szinte az egész keretük bevethető, nekünk viszont vannak játékosaink, akikre nem számíthatunk. A listavezető, a bajnokság egyik legjobb formában lévő csapatának legyőzése hihetetlenül nehéz. Nagy lelkesedéssel utazunk, mindig úgy megyünk neki a meccseinknek, hogy nyerni akarunk és jó teljesítményt akarunk nyújtani. Mindig a győzelemre törekszünk.

Ígért a klub igazolásokat a téli időszakra?
Dolgozunk ezen. Hiszünk abban, hogy azok a játékosok, akik segítségünkre lehetnek az idény hátralévő részében, előbb vagy utóbb megérkeznek.

Hogy hatott Carlos Soler hiánya a Real Madrid elleni mérkőzésre való felkészülésre?
A távolléte, ahogy bármely más játékos esetében is, nem tett jót. Fontos láncszeme a csapatnak, és most nem számolhatunk vele. Ez a Király-kupa járulékos vesztesége, ahol olyan játékosokat veszítettünk el, mint Foulquier és Soler, de ezen nem most van itt az ideje lamentálni. Úgy kell nekimennünk ennek a meccsnek, hogy maximálisan bízunk a bevethető játékosainkban, biztosak vagyunk abban, hogy nagyszerű meccset játszunk majd.

A távozókkal kapcsolatban van fejlemény? Manu Vallejo az egyik, aki távozhat?
Nem mondhatok erről semmit. Ezen is dolgozunk a háttérben. Manu Vallejo a csapatunk tagja, nem volt már vezető szerepe jó ideje, de ez kizárólag taktikai döntés volt. Hosszú még az idény, meglátjuk, hogy tud-e segíteni majd nekünk.

Igazságtalan agresszív csapatnak bélyegezni a Valenciát?
Mindenki saját maga ítélkezik. Én tisztán látok mindent. A Valencia CF gyakran naiv, bizonyos pillanatokban hiányzik a tapasztalata. Mostanában nagy divat a legegyszerűbb dolgot csinálni, ami nem más, mint a panaszkodás.

Meddig lesz partvonalon kívül Soler?
Bízunk abban, hogy nem sokáig. Egy kisebb sérülése van, reméljük, hogy rekord gyorsasággal felépül, mivel fontos eleme a csapatnak.

Számoltak olyan forgatókönyvvel is, mely szerint senki nem érkezik télen?
Nem. Ezzel nem számoltam. Végezzük a dolgunkat, mindannyian tudjuk, hogy a csapatnak szüksége van néhány játékosra.

Gayá vagy Soler szerződése kapcsán van valamilyen fejlemény?
Tudom, hogy a klub dolgozik ezeken. Úgy gondolom, hogy mindannyian nyugodtak vagyunk, mivel úgyis meglesz a megállapodás. Emiatt most egyáltalán nem aggódunk. A mindennapi munkával foglalkozunk, nyugodtak vagyunk.

Mit gondol arról, hogy a madridi média a mérkőzés játékvezetőjével foglalkozik?
Nem foglalkozom mások véleményével, jóslataival. A futball és az újságírás világában ez nem újdonság. Nem vagyok meglepve. Néha próbálsz nyomást gyakorolni, ami párszor sikerül is. Mindenki panaszkodik. Nem aggódom emiatt. Ő egy remek bíró. Spanyolországban amellett, hogy nagyszerű bajnokságunk van, a bíróink is kiválóak, ez a téma egyáltalán nem izgat.

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK