Ødegaard: Az „igazolás”, aki nem jut szerephez

A Real Madridhoz nyáron egyetlen játékos érkezett: Martin Ødegaard, aki a Real Sociedadnál töltött kölcsönidény után tért vissza a fővárosba. Azóta ő a királyi gárda egyik legkevesebbet játszó futballistája, a legutóbbi, Athletic Bilbao elleni mérkőzésen még csak melegítenie sem kellett…

Martin Ødegaard helyzete finoman szólva is furcsa Zidane Real Madridjában, a szituáció pedig a közvéleményt is megosztja. A norvég játékos egyáltalán nem szerepel az edző terveiben, az Athletic Bilbao elleni szuperkupa-elődöntő előtt még csak azt sem mondták neki, hogy menjen melegíteni – akkor sem, mikor a királyi gárda kétgólos hátrányban volt. Azt nem tudni, hogy ez büntetés, vagy csak Zidane nem számol vele, de Ødegaard volt az egyetlen a padon maradó játékosok közül (rajta kívül Marcelo, Militão és Isco nem jutott szerephez), akit nem láthattunk a La Rosaledában melegíteni a klub erőnléti edzőivel.

A helyzetnek ellentmond Zidane mérkőzés előtti nyilatkozata, melyben elmagyarázta a játékos helyzetét és azt, hogy miért játszik olyan keveset. „Ez egy körforgás, de Martin sikeres lesz Madridban” – mondta akkor. December óta a norvég középpályás 77 percet kapott a Shaktar elleni 2-0-s vereség alkalmával, valamit 5 percet játszhatott a Celta ellen a bajnokságban. Ez minden. A kapott percek tekintetében a 19. helyen áll a csapatban – csak Mariano, Militão, Jović és Odriozola kapott nála is kevesebb lehetőséget. Szinte teljesen átnéznek rajta, pedig Zidane még a 4-2-3-1-es hadrenddel is megpróbálkozott annak érdekében, hogy a fiatal tehetség erényeit kihasználhassa. Ebben a felállásban Ødegaard kezdő volt a Villareal ellen, valamint a San Siróban az Inter elleni összecsapáson. Két és fél hónap telt el azóta, és a helyzet teljesen megváltozott.

Odegaard és Valverde

Nyári „igazolás”

Már nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Zidane mindössze 14 játékost használ és kevesebbet rotál, mint eddig. Ødegaard Modrić természetes cseréje lehetne, de nem kap lehetőséget – még akkor sem, amikor kreativitására igazán nagy szüksége lenne a csapatnak. A királyi gárda a második kölcsönben töltött idénye elején hozta vissza őt a Sociedadtól annak érdekében, hogy a James és Bale távozásával keletkező szerepkört betöltse. A klub nem akart új játékost igazolni a vírushelyzetben, így kézenfekvő volt a norvég játékos „leigazolása”. Mostanáig 400 percet sem kapott (387-nél tart), ennyi idő pedig nem elég arra, hogy megmutassa képességeit és a kezdőcsapatba verekedje magát. A Real Sociedadnál való fejlődése lényegében megállt ennek következtében, pedig a kölcsönben töltött idő alatt a liga legjobbjának is megválasztották az idény első felében.

Bizonyos források szerint Ødegaard az utóbbi hónapokban nem edz olyan intenzitással, ahogy elvárják tőle. A keret idősebb játékosai igyekeztek a lelkére beszélni, Luka Modrić például a következő tanáccsal látta el: „Martinnak keményen kell dolgoznia, megmutatnia, hogy mire képes és meg kell találnia a helyét a csapatban.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK