Modrić: Úgy érzem, még néhány évig képes vagyok ezen a szinten játszani

Zidane mellett a horvát középpályás nyilatkozott a csütörtöki, Spanyol Szuperkupa-elődöntő előtt. Luka egyebek mellett beszélt Hazard-ról, a rotációról, Ødegaard-ról és természetesen a mérkőzésről is.

Az elődöntőről
"Jól érezzük magunkat, megfelelően fel tudunk készülni itt Málagában a holnapi mérkőzésre. Az egész csapat magabiztos, ahogy én is, mert készen állunk az Athleticre. Nagy mérkőzés vár ránk, de jól érezzük magunkat, és ez a lényeg. Szerintem jó dolog, hogy egy ilyen kihívással indíthatjuk az évet. Persze a legideálisabb az lenne, ha egy trófeával indítanánk az évet, pont úgy, ahogy egy évvel ezelőtt."

Rotáció
"Az edzőnek mindig ki kell választania azokat a játékosokat, akik játszanak, ettől függetlenül a csapat minden egyes tagja ugyanolyan fontos része a Real Madridnak. Ezért van az, hogy bárki is játszik, jó teljesítményt nyújt. Az edzőnk, ahogy már korábban is megtette, mindenkinek meg fogja adni a lehetőséget, hogy bizonyítson. Biztos vagyok benne, hogy rotálni fogja a csapatot, ha úgy érzi, eljött ennek az ideje."

Szerződéshosszabbítás
"Már beszéltem a klubbal a helyzetemről, és minden jól halad, ennek pedig nagyon örülök. De ennél többet most nem mondhatok."

Fizikai állapot
"Nem igazán változtattam semmin. Sok különedzést végzek. Emellett ugyanazzal a szenvedéllyel lépek pályára, mint korábban, versenyzek a csapatbakerülésért és még mindig van mit bizonyítanom. A kor nem igazán probléma. Nem is gondolok erre, csak arra, amit a pályán mutatok. Úgy érzem, még néhány évig képes vagyok ezen a szinten játszani."

Hazard
"Sajnos eddig nem tudott folyamatosan játszani, mert nem volt szerencséje a sérülésekkel. Emiatt még nem is láthattuk a legjobb formájában. Mindannyian tudjuk, mit tett le az asztalra a Chelsea játékosaként. A kvalitásait már Madridban is megmutatta, amikor egészséges volt. Nagyszerű játékos, és biztos vagyok benne, hogy ezt hamarosan a pályán is újra be fogja bizonyítani. Remélhetőleg elkerülik a sérülések, és sikerül folyamatosan játszania. A Real Madrid azért igazolta le őt, hogy trófeákat nyerjen a klubnak. Hazard-nak pedig mindene megvan ehhez."

Változtatások
"Ahogy korábban is mondtam, a rotáció az edző döntése. Mi csak annyit tehetünk, hogy mindig megfelelően felkészülük, és mindent beleadunk, amikor eljön az időnk. Folyamatosan készen kell állnunk."

Esélyesek
"Nem gondolom, hogy bárki is esélyesebb lenne a másiknál. Mind a négy csapatnak megvan a lehetősége, hogy megnyerje a szuperkupát. Most is mindent bele fogunk adni: először a döntőbejutásért, aztán pedig azért, hogy egy újabb trófeát nyerjünk. Előbb azonban a holnapi meccset kell megnyernünk."

Tanácsok Ødegaard-nak
"Úgy gondolom, hogy Martin egy nagyszerű játékos és egy remek ember. Csak annyit tudok neki tanácsolni, hogy folytassa a kemény munkát és küzdjön meg a helyéért. Amikor eljön az ideje, akkor meg kell mutatnia, mire is képes, meg kell mutatnia, hogy nem érdemtelenük lehet ott. Csak ennyit tudok mondani. A legjobbját kell hoznia és segítse a csapatot."

Az ellenfél
"Egy hónappal ezelőtt játszottunk ellenük a bajnokságban, és láthattuk, hogy milyen jó csapat a Bilbao. Sok jó játékosuk van, és bárkinek képesek megnehezíteni a dolgát. Emellett egy remek edző irányítja őket, aki plusz motivációt adhat nekik, nem beszélve arról, hogy ők is egy lépésre vannak a döntőtől. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért."

Emlékek a Spanyol Szuperkupáról
"Ez a sorozat igazán különleges számomra, hiszen egy szuperkupa-meccsen debütáltam a Real Madridban, ráadásul az volt az első trófeáim is a klubbal. Rengeteg szép emléket hoz elő. Bár már háromszor megnyertem, de remélem, sikerülni fog mégegyszer."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK