9 tehetség, akik a jövő Madridjának gerincét alkothatják

A brazil tinédzser, Reinier január közepén csatlakozik a Real Madridhoz, folytatva a klub átigazolási politikáját, melynek célja a világ minden tájáról érkező ifjú tehetségek megszerzése. Úgy tűnik, ezekkel az igazolásokkal a Madrid jövője egyre biztosabb lábakon áll.

A legelső ilyen típusú igazolás még Martin Ødegaard volt, majd következtek olyanok, mint Fede Valverde, Kubo, Vinícius Jr., Achraf Hakimi és végül nemrégiben maga Reinier. A cél egyértelmű: ezek a játékosok alkossák a Real Madrid jövőjének gerincét, ők legyenek az új Galaktikusok.

1. Martin Ødegaard (21 éves)

Az alig 16 esztendősen igazolt norvég középpályásról eleinte mindenki azt hitte, hogy gyorsan el fog tűnni az emberek szeme elől Hollandiában, azonban a Heerenveennél és a Real Sociedadnál töltött időszaka alatt is bizonyította, bizonyítja, hogy miért tartják sokan generációja egyik legjobb kreatív középpályásának. A nyáron minden bizonnyal vissza fog térni Madridba, hogy akár azonnal az első csapat ajtaján kopogtasson.

2. Achraf Hakimi (21 éves)

Egy másik játékos, aki már szerzett némi tapasztalatot a Real Madrid felnőttjei között, de igazán a Borussia Dortmundban mutatta meg, mit is tud. A jobbhátvédként, balhátvédként és jobb oldali középpályásként is bevethető marokkói szenzációs formában van: eddig hat góllal és hat gólpasszal hívta fel magára a figyelmet a szezonban.

3. Vinícius Jr. (19 éves)

Annak ellenére, hogy ez a szezonja nem indult álomszerűen, mindenki tudja, mekkora potenciál rejlik a brazil cselgépben. Egyetlen dologra van szükség vele kapcsolatban: türelemre. 40 millió euróért azonban még a Real Madrid történelmének egyik legnagyobb betlije is lehet belőle.

4. Rodrygo Goes (18 éves)

Ebben az idényben abszolút lenyűgözte Zidane-t és a szurkolókat is, rendszeresen tagja volt a kezdőcsapatnak, a Bajnokok Ligájában pedig fontos gólokat szerzett. Mindenképpen a jövő egyik sztárjaként kell tekintenünk rá, és a klubnál mindenki abban reménykedik, hogy Viníciusnak inkább társa tud lenni a pályán, ahelyett, hogy a vetélytársává válna.

5. Takefusa Kubo (18 éves)

Bürokratikus okokból hagyta el annak idején a Barcelona akadémiáját, a Real Madrid pedig köszönte szépen, és élt a lehetőséggel. A japán középpályás számára a határ a csillagos ég, a Mallorcánál töltött eddigi időszaka alatt is megmutatta, mire képes. Folyamatosan fejlődik, a lehetőséget pedig rendre megkapja.

6. Brahim Díaz (20 éves)

Egy éve és egy napja igazolta a Madrid a Manchester Citytől, azonban a nyáron megsérült, ennek köszönhetően pedig kiszorult a csapatból. Ha idén januárban kölcsönadnák, talán visszatérhetne a tavasszal megkezdett útra, hiszen Zidane is egyértelművé tette, hogy kedveli a játékát és látja benne a lehetőséget.

7. Fede Valverde (21 éves)

Ő az, akiről kijelenthetjük, hogy felnőtt, kész sztár vált belőle. Casemiro után Zidane második legfontosabb emberévé nőtte ki magát, és megmutatta, hogy folyamatosan képes kiváló teljesítményre. Egy valódi igazgyöngyre lelt a csapat a személyében, aki betöltheti majd a Luka Modric esetleges távozása utáni űrt.

8. Andriy Lunin (20 éves)

Fantasztikus képességekkel megáldott kapus az ukrán, aki fiatal kora ellenére már többéves felnőtt tapasztalatot szerzett a Zorya Luhansknál töltött évei során. Jelenleg sajnos szinte egyáltalán nem jut lehetőséghez a Real Valladolid csapatában.

9. Reinier (17 éves)

A legfiatalabb és a legújabb igazolás, Reinier idén január 19-től lesz hivatalosan is a királyiak játékosa. A klubnál hisznek benne, hogy támadó középpályás poszton is nagyot fogtak a személyében. Reinier főleg a kulcspasszokban jeleskedik, de a gólszerzés sem áll távol tőle. Florentino Pérez 25 millió eurót sem sajnált érte.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK