A kulcs Reinier átigazolásához: Juni Calafat

A Real Madrid rendelkezik a világ legjobb brazil játékosmegfigyelőjével Juni Calafat személyében, aki korábban már nagy segítséget jelentett a királyi gárda számára egy másik brazil tehetség megszerzésénél.

Ezúttal Reinier Jesus az érintett játékos, a Real Madrid pedig többször is járt a játékos hazájában, amivel kétségtelenül előnyre tett szert a vetélytársakkal szemben, ugyanis személyesen beszéltek a középpályással és családjával, ráadásul a Flamengóval még szinte élő volt a kapcsolat, hiszen csak két éve valósult meg Vinícius átigazolása a két klub között. A munka oroszlánrészét Juni Calafat, a Real Madrid vezető játékosmegfigyelője végezte. 

A királyi gárda már két éve figyelte Reinier játékát. Már 15 évesen nyilvánvaló volt, hogy az egyik legfényesebb jövő előtt álló brazil tehetség, és amikor Rio de Janeiróban jártak Vinícius átigazolásának véglegesítése miatt, már fél szemmel figyelték a 17 éves fiatalt, aki teljesen más típusú játékos, mint Rodrygo Goes, vagy Vinícius. 

Akik azt gondolják, hogy a Real Madrid azonos profilú játékosokat keres, tévednek. 

Reinier inkább középpályás, mint a korábban említett honfitársai, miközben talán még több gólt szerez náluk. A fiatal tud klasszikus irányítót játszani, de a nyolcas posztján is képes jó teljesítményre fizikai ereje, valamint a távoli lövései miatt, ezen felül a passzai is jó százalékban mennek csapattárshoz. 

Mindezek miatt ragaszkodott Calafat ahhoz, hogy a Real Madrid tegyen kísérletet Reinier leigazolására, a klub pedig támogatta a döntést, és minden valószínűség szerint az üzlet meg is köttetett. 

Érdemes kiemelni, hogy a brazil játékos több, anyagilag kecsegtetőbb ajánlatot is visszautasított a fehérek kedvéért. A Paris Saint-Germain és a Manchester City ugyanis magasabb fizetést ajánlottak, de a futballista ragaszkodott a királyi gárdához, hiszen mindig is a csapat rajongója volt. 

2018 márciusában Reinier boldogan fotózkodott a Bernabéuban, és arról álmodott, hogy egyszer magára öltheti a tizenháromszoros BEK/BL-győztes habfehér mezét. Az álma január 19-én válhat valóra, amikor betölti 18. életévét. Ekkor válik hivatalossá a transzfer, amelyet megkísérelt véghez vinni a már említett klubokon kívül az Atlético Madrid és a Barcelona is. 

A madridi rivális az elsők között volt, akik figyelmüket a brazil tehetségek felé fordították, de Calafat révén a Real Madrid gyorsan cselekedett, amikor a dél-amerikai ország következő potenciális sztárjátékosát megszerezték. A megfigyelőnek kiváló a kapcsolata számos brazil egyesülettel, mint például a Flamengo, és a Santos.

A Real Madrid tökéletesen ismerte a játékos szerződését, hiszen Reinier kivásárlási ára 70 millió euró helyett 30 millió euróban került meghatározásra, miután megújította a kontraktusát a brazil csapattal. A királyi gárda már ezen hírek előtt is fontolóra vette a játékos átigazolását. 

Reinier egyértelműen izgatott az átigazolás miatt, amit az is jól mutat, hogy immár a Real Madrid keretének több, mint a felét követi a közösségi médiában. Először azonban az olimpiai kvalifikációs tornára kell koncentrálnia, amelyen a brazil olimpiai csapatnak jól kell teljesítenie, ha ott akar lenni a tokiói ötkarikás játékokon. 

Ezen a tornán Calafat végig követni fogja a játékos teljesítményét, ugyanis híres arról, hogy úgy viseli gondját a honfitársainak, mintha a saját gyermekei lennének. 

Ha van egy dolog, ami közös Real Madrid három fiatal braziljában, az az, hogy tiszta a fejük, jó körülmények közül érkeznek, és elkötelezettek, hogy sikeresek legyenek. 
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK