Újabb csendes látogatás Pamplonában

Az 1980-as évek óta a Real Madrid naptárában mindig előkelő helyet foglal el az Osasuna elleni összecsapás, ugyanis nem sok helyen részesül olyan fogadtatásban a királyi gárda, mint Pamplonában.

A szombati bajnoki lesz az első látogatás a felújított El Sadarban, és sajnos az egyik leghalkabb is, hiszen nézők nélkül rendezik meg a találkozót. A legnagyobb problémát azonban nem a csend, hanem az időjárás jelenti, a mérkőzés lebonyolítását ugyanis megnehezítheti a nagy mennyiségű hó, amit a meteorológusok ígérnek.

Zárt kapuk mögött – nem először

A két csapat találkozott már egymással hasonlóan csendes körülmények között máskor is. Az eset még 1989-ben történt, amikor egy félidőt játszottak zárt kapuk mögött a felek, egy súlyos incidens következményeképpen.

Zajlik a felkészülés az Osasuna elleni mérkőzésre

Az eredetileg január 28-án rendezett találkozó a 43. percben szakadt félbe. Socorro González játékvezető elmondása szerint „a szakadatlanul a pályára dobott tárgyak” miatt kellett idő előtt lefújnia a mérkőzést. Az incidens során egy petárda Paco Buyo mellett landolt, nem sokkal azután, hogy a királyi gárda a pályára dobált tárgyak miatt panaszkodott.

Az eredeti tervek szerint a mérkőzést – melyen az Osasuna 1-0-ra vezetett – március 8-án, Zaragozában folytatták volna, azonban a Real Madrid az európai kupaporondon való szereplés miatt halasztást kért. Végül május 3-án került sor a találkozóból hátralévő percek lejátszására, amikor is Hugo Sánchez 4 perccel a találkozó vége előtt betalált, ezzel döntetlenre alakítva a mérkőzés állását és végeredményét.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK