Veszélyben az Osasuna – Real Madrid mérkőzés megrendezése

A Spanyolországot érintő ítéletidő jelentős csapadékkal járó hóvihart hozhat péntekre Navarrába, amely kérdésessé teszi az Osasuna – Real Madrid mérkőzés megrendezését.

Az Osasuna és a Real Madrid szombaton este csapna össze egymással az El Sadarban, de a mérkőzés megrendezése veszélyben forog, tekintettel egy hatalmas hóviharra, amely miatt előfordulhat, hogy halasztani kell az összecsapást. Pamplona az elmúlt napokban komolyan érintett volt a spanyolokra lecsapó rendkívül hideg téli időjárással, amely a Dóra nevű viharnak köszönhető. Az Osasuna játékosai a hétvégén edzeni sem tudtak addig, amíg a pályáról el nem takarították a havat.

Még korai bármit is mondani, de az előrejelzések alapján olyan jelentős viharra lehet számítani, amely megfontolandóvá teszi a halasztást. A Diario de Navarra meteorológusa, Enrique Pérez de Eulate szerint jelenleg nem lehet biztosra menni, és minden attól függ, hogy a vihar merre halad tovább. „Ha 100 vagy 200 km-rel nyugatra vagy keletre halad, akkor nem fogja érinteni Navarrát, és maximum egy kevés havazásra lehet számítani. Ha teljesen belép Navarrába, ahogy néhány modell jósolja, hóvihar lesz, bár ezt most még korai lenne megerősíteni. Mindenesetre ha lecsap a hóvihar, hatalmas hóesés lesz” – mondta a szakember.

A meteorológus szerint 15-20 cm hó is eshet, és ez csak tovább nőhet szombatig, ami vélhetően az Osasuna – Real Madrid mérkőzés elhalasztásához vezetne.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…