Varane: Ideje szerződést hosszabbítani

A PSG tavaly nyáron meg akarta szerezni Varane-t, aki azonban úgy döntött, marad Madridban, tekintettel a gyenge idényre. A játékos jelenlegi szerződése 2022 nyarán jár le, de a tárgyalások még nem kezdődtek meg. Az AS címlapon foglalkozik a témával.

Raphaël Varane szombaton ünnepelte 27. születésnapját egy olyan idény közben, ami remekül sikerült számára. A francia védőt elkerülték a sérülések, a teljesítménye pedig figyelemre méltó. 3000 perc játék (3. a csapaton belül), 4 gól (amivel a 2016-2017-es idényben elért eredményét egalizálta) és egy gólpassz. A 2018-2019-es idény befejezését követően a PSG élénken érdeklődött iránta, azonban ő úgy döntött, Madridban marad, és ez az egész ügy nem volt hatással a teljesítményére.

A következő néhány hónap rendkívül fontos lesz Varane és a Madrid számára. A játékos szerződése 2022-ben jár le, az AS szerint pedig egyelőre még nem történt közeledés a felek részéről a kontraktus meghosszabbítása kapcsán. Azok a játékosok, akik egy éven belül lépnek be szerződésük utolsó évébe, szerződéshosszabbításra számíthatnak.

Varane

A koronavírus azonban mindenre hatással van. A játékosok, akik megkezdik szerződéseik utolsó 18 hónapját, és még nem kezdődött meg a szerződéshosszabbítási folyamat az esetükben, úgy érezhetik, hogy a klub eldöntötte, szabadon távozhatnak.

A Madrid folyamatosan nyomon követi a játékosok helyzetét, és próbálja kezelni az egyedi eseteket. Egyelőre még nem tették még az első lépést Varane esetében, ám úgy ítélik meg, hogy nem kritikus a helyzet, tekintettel a klub és a játékos jó kapcsolatára. A PSG továbbra is érdeklődik a védő iránt, de egyelőre semmi konkrétum nem történt még ez ügyben, azonban a Manchester United is lehetséges opcióként tekint a franciára.

Varane azt tervezi, hogy a Real Madrid játékosa marad. Szeretne a klubnál maradni, amellyel mindent megnyert klubszinten, és ahol az elmúlt nyolc évet töltötte. A klub nem gondolja úgy, hogy a tárgyalások során a pénz jelentheti a motivációt Varane számára. Az azonban esetleg elképzelhető forgatókönyv lehet, hogy a játékos új kihívásokat keresne egy másik bajnokságban, másik csapatban.

Varane az előző idényben nem akart távozni, tekintettel a katasztrofális idényre. A LaLiga elérhetetlennek bizonyult a csapat számára, a BL-ből az Ajax ejtette ki a blancókat, a Király-kupától pedig az elődöntőben búcsúztak. Nem szerette volna elhagyni a klubot egy ilyen nehéz pillanatban, és Zidane visszatérését is pozitívan élte meg.

A helyzetet tovább súlyosbítja Sergio Ramos esete, hiszen a 34 éves védő szerződésére is oda kell figyelnie a Real Madridnak. Emellett ott van még Nacho bizonytalan jövője, és Militão gyenge teljesítménye is. Biztosan lennének csapatok, akik élnének a lehetőséggel, ha Varane 2022-ben, 29 évesen ingyen igazolhatóvá válna. Kérőkben nem lenne hiány.

A Real Madridnál töltött 9 idénye alatt Varane nyert négy BL-t, két bajnoki címet, egy Király-kupát, négy klubvilágbajnokságot, három UEFA-szuperkupát és három Spanyol Szuperkupát. Nemzetközi szinten pedig begyűjtött egy világbajnoki címet a francia válogatott színeiben.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK