Sergio Ramos és a szerződéshosszabbítás nehézségei

Sergio Ramos jelenlegi kontraktusa 2021-ben jár le a Real Madriddal, és a hosszabbítás kérdése már napirendi pont a két fél között.

A szerződéshosszabbítások tekintetében a blancóknál bevett szokás, hogy azoknak a játékosoknak, akik betöltötték 32. életévüket, már csak egy év pluszt ajánlanak. Ramos 33 éves, és nemsokára a 34-et is betölti.

Pepe madridi karrierje a fenti szabály következtében fejeződött be, hiszen a portugál ragaszkodott volna a kétéves szerződéshosszabbításhoz, amit azonban a klub nem adott meg, így a védő végül távozott. Ramos hasonlóan a portugálhoz, annak ellenére, hogy már a tapasztalt játékosok közé tartozik, többet szeretne ennél az egy esztendőnél. A felek még nem tárgyaltak ezügyben, azonban valószínűleg a kapitány elképzelése fogja jelenteni az első akadályt.

A Real Madrid nem szeretne kivételt tenni, Ramos pedig nem szeretne minden szezon után a hosszabbítással bajlódni, habár nem zárta ki azt sem, hogy követni fogja a klub szabályát.

„Megértem, hogy bizonyos kor fölött már csak egy évre kínálnak szerződést” – mondta erről Sergio egy hónappal ezelőtt.

Az az igazság, hogy Ramos amellett, hogy a csapat kapitánya és élő legendája, évről évre olyan teljesítményt nyújt, amely minden kétséget kizáróan biztosítja helyét az együttesben. Elszántsága, hogy új kontraktust írjon alá, kiemelkedő fizikai állapottal párosul, emellett remek formában van és a komoly sérülések is elkerülik.

Ezek a tényezők mindenképp elgondolkodtatják a klub vezetőit arról, hogy hosszabb távra is tervezzenek vele, noha a jelenlegi állapot szerint 35 éves korában jár le a szerződése.

Sergio Ramos

A számok is Ramos mellett szólnak, különösen azóta, hogy betöltötte a 30-at, amikor mások teljesítménye inkább romlik, mint javul. Az ő esetében azonban más a helyzet, hiszen csapaton belüli státusza megmaradt és semmiféle visszaesést nem tapasztalhattunk.

Mindig a csúcson

A most futó idényben Ramos játszotta a második legtöbb meccset Casemiro után, 34 összecsapáson vett részt a blancók 39 tétmeccséből – ez a találkozók 87%-a.

Ráadásul a 3000 játékperces határt is elérte, az elmúlt szezonokban pedig rendre túljutott 40 mérkőzésen is, és bizonyára most is így lenne, ha az idényt nem függesztették volna fel.

Mióta betöltötte a harmincat, a spanyol középhátvéd 42 meccset játszott le tavaly, a 2017-2018-as kiírásban még egyszer ennyit, azelőtt pedig, amikor a tortáján már 31 gyertya égett, 44 mérkőzésen lépett pályára.

Ezek a tények minden bizonnyal segítségére lesznek abban, hogy megtörje a klub eddigi szokását, és egy évnél többre írjon alá.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK