Beharangozó: Real Madrid – RB Leipzig: Visszatér a BL a Bernabéuba

A Real Madrid a német együttest fogadja a BL csoportkörének második fordulójában.

A Bajnokok Ligája visszatér a Santiago Bernabéuba. A címvédő az RB Leipzig együttesét fogadja a csoportkör második fordulójában. A madridi közönség utoljára a Manchester City elleni elődöntő visszavágóját tekinthette meg ezen a helyszínen, amely során a blancók történelmi fordítást vittek véghez és hihetetlen győzelmet arattak a Tizennegyedik megnyerése felé vezető úton.

Bernabéu

Ancelotti fiai ma visszatérnek a megannyi varázslatos este helyszínére, hogy ezúttal a Lipcsét fogadják. A blancók szeretnék folytatni remek idénykezdésüket, és megszerezni második győzelmüket a BL-ben, a legutóbbi, Celtic elleni 0-3 arányú idegenbeli győzelem után. Ez lesz az első alkalom, hogy a két együttes tétmérkőzésen találkozik egymással. A madridisták remek formát mutatnak német ellenfeleik ellen az elmúlt időszakban, hiszen legutóbbi 11 mérkőzésükön veretlenek tudtak maradni.

A csoportból való továbbjutás szempontjából ez egy rendkívül fontos mérkőzés” – mondta Ancelotti a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Ide ezúttal Antonio Rüdiger kísérte el, aki korábbi csapattársa, Timo Werner ellen léphet majd pályára. Az olasz mester keretéből ezúttal is hiányzik a sérüléssel bajlódó Benzema, Lucas és Militao is, azonban ott van a remek formában lévő Vini Jr., aki legutóbbi öt mérkőzésének mindegyikén betalált az ellenfelek hálójába (Celta, Espanyol, Betis, Celtic, Mallorca). A blancók remekül kezdték ezt az idényt, meccsenkénti 2.8-as gólátlaggal.

A Real Madrid aktuális ellenfele nemrég nevezte ki az edzői posztra Marco Rosét, a legutóbbi mérkőzésükön pedig elismerésre méltó győzelmet aratott a Borussia Dortmund ellen (3-0). A német együttes jelenleg a tizedik helyen áll a bajnokságban, két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel. A csapat legeredményesebb játékosa Nkunku, a maga hat góljával. A Leipzig a Sahtar ellen kezdte meg a BL-sorozatot, egy 1-4 arányú hazai vereséggel.

„Nem félünk, alig várjuk a meccset” – mondta Marco Rose a találkozó előtt. Őt ezúttal Emil Forsberg kísérte el a sajtótájékoztatóra, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a csapat a gyengébb idénykezdet ellenére mostanra összeállni látszik és a Dortmund elleni győzelemre tudnak építeni.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK