Marco Rose: Nem félünk, alig várjuk a meccset

A Leipzig oldaláról az edző mellett még Emil Forsberg nyilatkozott a Real Madrid elleni BL-mérkőzés előtt.

Marco Rose:
„Egyáltalán nem félünk. Pályára léphetünk a Bajnokok Ligája címvédője ellen egy történelmi stadionban, ez kiváltság. Miért kellene félnünk, ha futballozunk? A srácok már megtapasztalhatták más hangos, csordultig megtelt stadionok hangulatát. Marseille, Glasgow, sok angliai stadion… Nagy ellenfelek, nagy stadionok. Alig várjuk. Sok kihívás áll előttünk, a játékosaink előtt pedig hosszú karrier. Most a címvédő ellen fogunk játszani, ami egy remek kihívás számunkra.”

„Nehéz meccs lesz ez számunkra, lesznek nehézségek, de kiváló csapatunk van. A taktikai szempontok nagyon fontosak lesznek, de az ellenfelünk miatt nem fogunk változtatni a játékunkon. A Real Madrid hozzászokott a győzelemhez, ennek megfelelően dolgoznak és teljesítenek. Az előző idényben gyakran későn nyertek meg meccseket, fordítottak, mert mindig hittek magukban. Ez a nagy klubok egyik legnagyobb erénye, emellett ott vannak az egyéni kvalitások. Minden játékosuk okkal van itt.”

„A felállásunk tekintetében sok lehetőségünk van. Ha új ellenfél ellen lépünk pályára, az mindig új feladatokat ad nekünk. Azonban ennek nem szabad hatással lennie az alapvető megközelítésünkre. Tudjuk, hogy ezen a meccsen is meg kell szenvednünk majd. Mindenképp szeretnénk elérni, hogy nálunk legyen a labda, mivel ha folyamatosan loholunk utána, akkor nehéz dolgunk lesz.”

Rose és Forsberg

„Nagyon figyelnünk kell Viníciusra. Ő egy remek formában lévő játékos. Fiatal, folyamatosan javul. Döntő fontosságú játékos. Tudjuk, hogy hogyan játszik, próbál a védők mögé kerülni, gyors, le tudja győzni a védőjét. Nehéz ellene védekezni, rajta kell tartanunk a szemünket. De nem foglalkozhatunk kizárólag vele. Egy erős csapat ellen fogunk játszani, nem csak ellene. Nagyszerű formában lévő top játékosaik vannak. Még ha Benzema hiányozni is fog, nagyszerű, univerzális középpályásaik és veszélyes szélsőik.”

„Tudjuk, hogy ki az ellenfelünk. Egy rengeteg, kivételes kvalitásokkal bíró világsztárt felvonultató csapat. Ők a címvédők, akik tökéletesen kezdték a bajnokságukat is. Örömmel állunk ki ellenük, megtudhatjuk, hogy milyen szinten állunk.”

„Konrad Laimer természetesen fontos játékos számunkra, kulcsjátékos. De nélküle is bő és jó keretünk van. Persze, hogy sajnáljuk, hogy kiesett, de csapatként megpróbáljuk pótolni őt. Ezt együtt kell elviselnünk.”

„Már évek óta edzősködöm, mindössze egy rövid ideig pihentem. Golfoztam, a családommal foglalkoztam. De most újra itt vagyok. Az utóbbi két évben a csapataimmal már játszottam a BL-ben, a Salzburggal pedig az El-ben. Szóval a nagyszínpad nem újdonság számomra. Nyugodt vagyok. Jó meccset játszottunk a Dortmund ellen a hétvégén, amit most megismételhetünk. A nap végén mindenesetre nem is annyira az eredmény, mint a jó teljesítmény számít.”

Emil Forsberg:
„A Real Madridnak rengeteg tapasztalata van a BL-ben, hozzászoktak a győzelemhez. Nagyon tapasztaltak, tudják, hogy mit kell tenniük, ha pályára lépnek. Nagyszerű mérkőzés lesz. Nkunku remekül beépült, élvezi a játékot, ennek pont így kell működnie. Amikor élvezi a játékot, és nem gondolja túl a dolgokat, láthatóvá válnak a kvalitásai.”

„Jól játszottunk a Dortmund ellen, szerettünk volna valamit visszaadni a közönségnek, mivel az előző mérkőzéseken nem voltak olyan jók az eredmények, nem játszottunk jól. Ezen a meccsen viszont megfelelő mentalitással és szenvedéllyel mentünk ki a pályára, és ez az, amire minden mérkőzés 90 percében szükséged van profi futballistaként. Korábban is ez jellemzett minket, most visszatértünk a helyes útra csapatként. Játékosként ezt kell éreznünk.”
 

Forrás: rbleipzig.com; realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK