2022. June 30., Thursday

Beharangozó: Sevilla – Real Madrid: Kulcsfontosságú összecsapás a Sánchez-Pizjuánban

  • K. Matyi
  • April 17, 2022, 9:26 a.m.
A királyi gárdának idegenben kell kiharcolnia a győzelmet.

Hét bajnoki választja el a Real Madridot a 35. bajnoki címétől, ma este a Sevilla otthonában kezdheti meg menetelését a királyi gárda. A hazai csapat a Barcelonával karöltve üldözi a habfehér együttest. Ugyan 12 ponttal vezet jelenleg a Real Madrid, de a cél továbbra is az, hogy begyűjtsék a három pontot, tovább növelve ezt az előnyt.

Áprilisban ez már az ötödik találkozója lesz Ancelotti együttesének, és egyelőre kemény, ám sikeres hónapot tudhat magáénak a csapat: a bajnokságban sikerült legyőzni a Celtát és a Getafét is, a Bajnokok Ligájában pedig a Chelsea együttesét ejtette ki a királyi gárda.

Karim Benzema

 „Készen állunk erre a kemény mérkőzésre”nyilatkozta az olasz szakember a találkozó előtt. Az összecsapáson eltiltás miatt nem szerepelhet Casemiro, azonban visszatért a keretbe Éder Militão, emellett Karim Benzema is pályára léphet. A francia támadó kitűnő formában van, legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcon betalált, összesen 14 gólt szerezve.

Az ellenfél

A Sevilla a Barcelonához hasonlóan 12 pontos hátrányból várja a találkozót, a céljuk természetesen az, hogy csökkentsék ezt a lemaradást. Az andalúz csapat remekül szerepel hazai pályán, egyedül ők nem kaptak még ki saját otthonukban (11 győzelem és 4 döntetlen). Ők szerezték a legtöbb pontot is hazai pályán (37), a Real Madriddal együtt. A csapat legjobb góllövője Rafa Mir a maga 12 találatával.


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): K. Matyi

Hozzászólások

Tabella