Courtois: A csapat által nyert trófeák fontosabbak, mint az egyéni díjak

A ma esti BL-mérkőzés előtt a belga hálóőr is nyilatkozott, Courtois beszélt a meccsről, a bekapott gólokról, de kitért Hazard helyzetére is.

A mérkőzés
"Biztos vgyok benne, hogy egy kemény összecsapás lesz. A Sheriff nagyon jól védekezik és veszélyesek a kontratámadásaik, ezt már a Bernabéuban is megtapasztalhattuk. Most megpróbáljuk kijavítani a korábbi hibáinkat, jól szeretnénk teljesíteni és tovább akarunk jutni a csoportból."

"Egy nagyon fontos mérkőzés következik, igaz, manapság már nincs olyan, hogy könnyű meccs. Ezt tudtuk a madridi találkozón is, amikor a Sheriff megmutatta, mennyire zártan védekeznek és milyen jól kontráznak. Emellett még egy hatalmas gólt is szereztek, de ezek a dolgok megtörténnek a futballban. Nincs más dolgunk, mint összepontosítani, agresszívnek lenni a mérkőzés elejétől, és éreztetni velük, hogy győzni jöttünk."

Kapott gólok nélkül
"Több meccsen sem volt szerencsénk ebben a tekitetben, például az Elche ellen is egy megpattanó lövésből kaptunk gólt. Jól megy a csapatszintű védekezés, a gólok, amiket kaptunk, a mérkőzések utolsó perceiben érkeztek. Néha ugyan előfordul, hogy a meccs bizonyos szakaszában többet van a labda az ellenfélnél, de a találkozókon mindig mi dominálunk és jól védekezünk. Persze, szeretném, hogy mindig 4-0-ra nyerjünk. Gólokat szerzünk, ami azt mutatja, hogy jól játszunk. Ha emellé néha még egy-két kapott gól nélküli meccs is becsúszik, akkor az segít nekünk nagyobb önbizalommal kimenni a keményebb mérkőzésekre."

Carlo Ancelotti mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját itt tudod elolvasni!

"A csapat által nyert trófeák fontosabbak, mint az egyéni díjak. Sokkal jobban szeretném megnyerni idén a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot, mint kapni egy legjobb kapusnak járó elismerést. Nem lepett meg, ami a The Best-tel történt, főleg azok a vélemények után, melyek kb. egy hónapja jelentek meg a médiában. Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelentek a Real Madridnak. Csak is a klub és a csapattársaimtól érkező elismerések számítanak. Nem én hozom meg a döntéseket, számos remek kapus szerepel azon a listán. Talán a legjobb fogja megnyerni, de igazából ennyi, ezért is hozták létre ezt a díjat."

Eden Hazard
"Az elmúlt héten nem sokat edzett, mert beteg volt.  Régóta ismerem őt, jól tudom, hogy az álma a Real Madridban játszani. Nagyon szomorú, hogy ez eddig nem igazán valósulhatott meg. Látom rajta az elszántságot, látom, hogy élvezi is a játékot és minden vágya, hogy a pályán segítse a csapatot. Egy ilyen időszak után még inkább nehéz visszatalálni a legjobb formádhoz. Ezt csak is úgy fogja visszaszerezni, ha edz és meccseket játszik."

"Készen fog állni, amikor az edzőnek szüksége lesz rá. Rengeteget tud adni ennek a csapatnak, mi sem felejtettük el, mire is képes Eden. Az emberek, a szurkolók ennél gyorsabban felejtenek, pedig Hazard egy remek játékos, és ezt már sokszor megmutatta karrierje során. Úgy gondolom, hogy a világ egyik legjobbja. Ezt a tehetséget és ezt a minőséget nem veszted csak úgy el egyik napról a másikra. Mi továbbra is hiszünk benne."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK