Ancelotti: Vini Jr. jelenleg a világ legveszélyesebb támadója

Szerda este a Real Madridnak is folytatódik a Bajnokok Ligája, Benzemáék a csoportkör 5. fordulójában a Sheriff Tiraspollal néznek farkasszemet. A mai edzés után Carlo Ancelotti megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen beszélt a meccsről, Iscóról, Viniről és az öltözői hangulatról is.

A mérkőzés
"Az első meccsünkön nem igazán alakultak számunkra jól a dolgok, hiszen vereséget szenvedtünk a Bernabéuban. Holnap meg kell próbálnunk ezt kijavítani és el kell kerülnünk a korábbi hibáinkat. Azokra a pozitívumokra szabad csak összpontosítanunk, melyeket mostanság jól csinálunk. Nem szabad semmit sem siettetnünk, de közben teljes önbizalommal és tiszta fejjel kell játszanunk, így lehet elérni, hogy 90 percen át jól teljesítsünk. Jól ismerjük egymást, tudunk mindent a Sheriffről és ők is tudnak mindent rólunk. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó teljesítménnyel tudunk csak nyerni holnap. Hogy ez egy döntő mérkőzés-e? Ha nyerünk, akkor igen. A győzelem a célunk, tovább akarunk jutni a csoportból."

"A rotáció nagyon fontos, mert így tudod frissen tartani a játékosokat és így marad mindenki motivált. Emellett azonban figyelembe kell venned a játékosok formáját is. Most egy jó időszakban vagyunk, ezért nem is sokat változtattunk az előző meccseken. Militao és Rodrygo is készen áll, hogy a kezdőben kapjanak helyet, de nem szándékozom rotálni a holnapi találkozón."

Nehéz a Real Madrid edzőjeként?
"Nem nehéz. Edzőnek lenni nehéz. Ha versenyben vagy, akkor jobb, ha egy Ferrariban ülsz, és nem egy Fiat 500-asban. Ez jól elmondja, mit is érzek azzal kapcsolatban, hogy a Real Madrid edzője vagyok. Minden edző hatalmas nyomás alatt dolgozik, minden héten kirúgnak valakit. Ez a munkánk része, pont úgy, ahogyan a felelősség és az izgalom is, amit az vált ki, hogy a világ legjobb csapatát irányíthatom."

Az öltöző
"A csapatom tele van minőségi játékossal, az öltözőben remek személyiségek vannak és minden harmonikus. Úgy gondolom, a játékosok jól érzik együtt magukat. Rengeteg a fiatal a csapaton belül és még több a szenvedély. Rendkívül élvezem, hogy edzhetem őket, idáig semmilyen problémát nem tapasztaltam."

Vini Jr.
"Ha szemügyre vesszük a játékát, akkor nyugodt szívvel mondhatom, hogy jelenleg a világ legveszélyesebb támadója. Ez azért van, mert nem sok játékos képes arra, amire Vini. De ez az én véleményem. Persze sokat kell még fejlődnie, mert a futball nem csak az egy-az-egy elleni játékról szól. Minden képessége megvan, ahhoz, hogy tovább fejlődjön. Még tanulnia kell, de biztos vagyok benne, hogy tanulni is fog, mert ilyen a személyisége. Tudja, hogy még nem nyert semmit, tudja, hogy még csak egy fiatal játékos, akinek sokat kell fejlődnie. Minden futballistának alkalmazkodnia kell. A holnapi egy fontos mérkőzés lesz számunkra, hiszen legutóbb kikaptunk tőlük, és nem sok vereséget szenvedtünk az idei szezonban. Mindent meg fogunk tenni, hogy visszavágjunk nekik."

Thibaut Courtois
"Sok kapus véd Európában, akik közül választani lehetett erre a díjra (FIFA The Best). Mit tehetünk? Számunkra ő az a kapus, akit senkire sem cserélnénk el, mert megbízunk benne. Úgy gondolom, hogy ő sem cserélné le ezt a klubot egy másikra. Ez egy házasság, ami nagyon jól működik. Nem nyert ugyan díjat, de szerintem Courtois számára fontosabb egy spanyol bajnoki cím, vagy a Bajnokok Ligája győzelem."

Isco
"Semmi szükségem nincs arra, hogy beszéljek Iscóval. Először is azért, mert nagyon szeretem őt, másodszor pedig azért, mert nem gondolom, hogy bármiféle probléma is lenne azzal, hogy elküldöm őt melegíteni, majd ő azt mondja, már eléggé bemelegedett és beáll. Készen állt arra, hogy játsszon, ennyi. Semmi okom beszélni vele, hiszen egy profi játékosról beszélünk. Természetesen csalódott, mert kevesebbet játszik, ezt nagyon sajnálom. De sohasem volt sem ő velem, sem én vele tiszteletlen. A kapcsolatunk több, mint egy profik közötti kapcsolat. Sok időt töltünk együtt és nagyon tiszteljük egymást."

Tiraspol
"Egy egy hosszú, négyórás utazás volt, de erre is számítottunk. Egy rossz szavunk nem lehet, minden rendben ment, egy jó hotelben szálltunk meg, a pálya tökéletes állapotban van, szóval semmi probléma. Az utazás egy kicsit hosszú volt, de ezzel nem tudunk semmit sem tenni. Az érkezés simán ment. A stadion kicsit meglepett, mert ez egy új stadion, de a körülmények optimálisak."

Roberto Carlos
"Jól kijövünk egymással. A klub nagykövete, akinek remek karrierje volt Madridban. Mindenki örömmel gondol rá, viszont ő nem fog holnap pályára lépni."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK