Egytől egyig: Getafe – Real Madrid (0-0)

Egy megerőltető sorozatot követően látogattunk városi vetélytársunkhoz az újabb siker érdekében, de a Getafe szépen állta a sarat, mi több, dominánsabb fél tudott lenni a találkozó egészét tekintve. A meccs összképét és a hiányzók mennyiségét és minőségét figyelembe véve a csapat elégedett lehet a döntetlennel, és továbbra is harcban állunk a két legkomolyabb trófea elhódításáért. Mi ismét megpróbáljuk értékelni a látottakat egy tízes skálán, szigorúan szubjektíven.

Csapatok

Getafe (6,5)
A hazai csapat a találkozó egészében igyekezett nagyon fegyelmezetten futballozni és kevés teret engedni a vendégeknek. Támadóik már egész magasan felhúzták az első falat, megnehezítve ezzel a madridi labdakihozatalokat, védekezésben pedig szorgalmasan tolódva fosztották meg a helytől a vendégeket. Utóbbinak köszönhetően szinte alig volt veszélyes próbálkozás a fehérek részéről, Vini Jr. különösen szoros őrizetet kapott a találkozó egészében. A legnagyobb problémát egyértelműen a támadások befejezése jelentette számukra, hiszen 5-6 komoly gólszerzési lehetőségből egyet sem sikerült kihasználni, hol Courtois bravúrjai, hol pedig a célzóvíz hiánya miatt maradtak ki a helyzetek. A támadások fő mozgatórugója a katalán nevelés Cucurella volt, aki sokkal ügyesebb játékos, mint amennyire szimpatikus, az ő mozgását nehezen követte le a madridi védelem. Összességében ebből bizony többet tudtak volna kihozni a hazaiak, és joggal érezhetik úgy, hogy inkább ők vesztettek két pontot.

Real Madrid (5)
Számtalan habzó szájjal megfogalmazott kommentet olvastam a találkozót követően, pedig szerintem nem érdemes túlzásba esni. Ez most egy gyengébb teljesítmény volt, de ennyi hiányzóval egy ilyen meccsdömping után szerintem próbáljuk meg kicsit árnyaltabban nézni a dolgokat. Sajnos a mi akaratunkat nem sikerült érvényesíteni, azt a kevés kínálkozó alkalmat nem sikerült kihasználni, egyszer pedig a VAR fosztotta meg a csapatot a góltól. Az egész mérkőzést tekintve értékes egy pontot szereztünk, legfőképp a kapusunknak és a belső védőinknek köszönhetően.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Thibaut Courtois (10)
Nálam eddig minden kétséget kizáróan ő április hónap legjobb játékosa. Az immár 5 meccsen csupán két gólt bekapó belga kapus ezúttal is brillírozott, két esetben szinte lehetetlennek látszó védést mutatott be, és további 2-3 óriási hárítással őrizte meg csapatát a góltól. Semmit nem tudtak kezdeni vele a hazai támadók, olyan volt, mint egy zsiráf és egy polip kedves keresztezése, mindenhova odaért és mindent elért. Köszönjük, Thibaut!

210419_ee_courtois

Álvaro Odriozola (3,5)
Sajnos ez egy újabb olyan meccs volt, ahol a baszk játékos inkább arról győzte meg a szurkolókat, hogy ő ezen a szinten nem elegendő. A sok kritikával illetett Lucas, aki kényszerből játszott itt, a legrosszabb meccsein is jobb teljesítményt tett le az asztalra, mint Odriozola. A klubot is sarasnak érzem, mert nem tudott neki olyan helyet keresni, ahol kicsit magára találhatott volna, mert a gyenge játék mögött bizony lelki okok is húzódhatnak. Azonban ezzel nem vagyunk kisegítve, és sajnos folyamatosan aggódnom kellett, mikor nála volt a labda. Sokszor adta el a labdát, néhányszor veszélyes helyen, és egyáltalán nem bírt Cucurellával.

Éder Militão (8,5)
Egy újabb remek mérkőzés a brazil hátvédtől, aki immár komoly dilemma elé állíthatná bármelyik edzőt, akinek nem feltett szándéka kivételezni a védelem összeállításakor. Ez a srác jóval több időt érdemel a pályán, és nem fájna a szívem, ha Varane úgy döntene, hogy távozik. És nem csak azért, mert Militão fiatalabb, ugyanolyan szélvészgyors és határozottan ér oda blokkolni, labdát szerezni, hanem főleg azért, ahogy kommunikál a pályán, amilyen a testbeszéde. Benne van a vezérszerep csírája, ami Ramos DNS-ébe van kódolva, és amit viszont Varane esetében soha nem tapasztaltam. Nagyon remélem, hogy nem szúrjuk el a pályafutását.

Victor Chust (7,5)
Halvány lila gőzöm sincs, hogy 21 évesen mit bohóckodik a B csapatban, illetve, hogy a klub miért nem menedzseli jobban ezeket a játékosokat. A srácnak már egy topligában lenne a helye, ahol kölcsönben kellene szorgosan gyűjtögetnie a játékperceket. Most a liga egyik legkomolyabban presszingelő csapata ellen sem szeppent meg, volt egy rendkívül fontos blokkolása a találkozó elején, és bár a támadójátékunkat nem tudta úgy segíteni, mint Militão, imponált, hogy kockázatmentesen, nagy hiba nélkül hozta le a meccset.

>>> Courtois véleményét a fiatalok szerepéről itt olvashatod! <<<

210419_ee_chust

Marcelo (5)
Védekezésben alig volt jobb, mint Odriozola, támadásban viszont volt legalább némi hozzáadott értéke, néhány szép összjátékkal és pár jó beadással. Úgy hiszem, hogy megérné őt inkább támadóopciónak használni, mint Mendy mögött számolni vele, hiszen 20-30 percekre beszállva, ha támadásban kellene némi kreativitás, mert nincsenek befutható üres területek, akkor szélsőként sokat segíthetne megbontani az ellenfél védelmét.

Luka Modrić (6,5)
Nem tudott olyan szinten teljesíteni, mint máskor, de ne feddjük meg ezért, hiszen nem pont ideális körülmények között futballozhatott. A középpályán teljesen magányosnak hatott, míg máskor Kroos húzódik vissza mélységbe a labdákért szervezni, most neki kellett, viszont így óriási szakadék keletkezett középen, amit a Getafe emberei okosan ki is töltöttek, ezért volt nagyon kevés értelmezhető támadásépítésünk. 35 évesen két héten belül 5 teljes meccset nyomott le a középpályán, a legmagasabb szinten, és tegnap is inkább a jobbak között volt említhető, mert bár volt egy-két csúnya labdaeladása, az állandó társak nélkül, extra feladatkörökkel is nagyon szépen állta a sarat.

Isco (4)
A visszavonult topfutballista, aki azért néha lemegy hamissal a „blaszháromba” húzogatni, ha éppen nincs a hétvégén más program. Na, ez Isco, legalábbis tegnap abszolút ezt a benyomást keltette. Értem én, hogy kidőlt mindenki, ezért ott van, mint bedobható opció, de a szűk fél órát játszó Blancóban is pl. ezerszer több tűz volt, és sokkal hasznosabb is tudott lenni. Itt volna az ideje, hogy nyáron pontot tegyünk ennek a kapcsolatnak a végére.

Rodrygo (5)
Nem játszott túl jól ő sem, de hadd védjem meg. Zidane a középpályások kidőlésével teljesen más pozícióba helyezte, teljesen más feladatai voltak, és bár a tőle megszokott szinttől elmaradt, a fegyelmezettsége azért számított az ellentámadásoknál, igyekezett a középpályán kisegíteni Modrićot, sokkal inkább, mint rutinosabb kollégái. Az más kérdés, hogy azért valószínűleg nem fog a pálya ezen pontján megragadni, hiszen az erényeit nem a középpálya közepén tudja csillogtatni.

>>> Zidane gondolatait a mérkőzés, a hiányzók és a fiatalok szerepe kapcsán itt olvashatod! <<<

210419_ee_rodrygo

Marco Asensio (4)
Rengeteg (jogos) kritikát olvastam Isco játékáról, pedig Asensio legalább annyira jelentéktelen és szürke volt a találkozó egészében. Egy jó periódust követően most megint visszaesett a teljesítménye kicsit, pedig pont ezek a találkozók azok, ahol igenis kell tőle az extra, amikor nincsenek nagy területek, amiket Vini esetleg be tudna futni, amikor nem tud a csapat lendületből érvényesülni, akkor kéne érkeznie az extrának tőle támadásban.

Mariano Díaz (4,5)
Szerzett egy érvénytelen(?) találatot, de ezen kívül nem sokat tudott sajnos segíteni a csapatnak. Míg Benzema gyakran visszalép labdákért és sokszor ő maga szervezi a támadásokat, addig Mariano nem igazán tudja segíteni a társakat ilyen módon. Ő egy opció, de nem tudja helyettesíteni Benzemát, maximum be lehet mellé tenni a találkozó vége felé, ha nagyon kell a gól.

Vini Jr. (5,5)
Nagyon készültek belőle a Getafe emberei, rendre hárman őrizték, nehogy meg tudjon lógni. Volt egy fejese, amit nem tudott pontosan helyezni, pontjait viszont nálam inkább a védőmunkájával gyarapította, hiszen rendre fegyelmezetten zárt vissza besegíteni, egy veszélyes kontrát pedig nagyon okosan akasztott meg, abszolút megérte az a sárga lap.

Cserejátékosok

Karim Benzema (4,5)
Szűk fél órája volt, de nem tudott érdemi helyzetbe kerülni.

Antonio Blanco (6)
Nagyon jól szállt be, nem ijedt meg, bátran ment bele a párharcokba, élt a lehetőséggel. Érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy hosszabb távon is számítson rá a klub a nagyoknál, hiszen jelenleg ő a legalkalmasabb opció Casemiro tehermentesítésére.

210419_ee_blanco

Sergio Arribas (-)
Tizenhárom perc kevés volt arra, hogy osztályzatot kapjon, a bizalmat mindenképpen megérdemli a képességeinek tükrében.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (6)
Abszolút kényszerpályán mozgott, így nehezebb értékelni az edzői hozzájárulását a találkozó alakulásához. Talán be lehetett volna vállalni, hogy Blancót kezdesse Isco vagy Asensio kárára, hogy stabilabb legyen a csapat védekezésben. Több alulteljesítő rutinos játékosunk is volt, ezekkel sajnos ő sem tudott mit kezdeni, egész egyszerűen nagyon kevés opciója volt. A szerzett egy pontnak szerintem ő is inkább örül, mintsem hogy az elvesztett kettő miatt bosszankodjon.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…