Marcelo: Minden meccsen a legjobbunkat kell nyújtanunk

A spanyol bajnokság 33. fordulójában a Real Madrid 0-0-s döntetlent játszott a Getafe együttesével. A találkozót követően Marcelo és Thibaut Courtois értékelték csapatuk teljesítményét.

Marcelo

A mérkőzésről: „Nagyon kemény meccs volt, tudtuk, mire számíthatunk. Nem két pontot veszítettünk, hanem egyet nyertünk. Sokat volt nálunk a labda és helyzeteket dolgoztunk ki. Nincs idő a pihenésre. Azok a játékosok, akik sok lehetőséget kaptak mostanában, nem tudják kipihenni magukat, de most így kell dolgoznunk. Továbbra is bele kell adnunk mindent. Így működik a futball.”

Harc a bajnoki címért: „Az ellenfeleinkre is fontos mérkőzések várnak. Pihennünk kell, keményen dolgoznunk és minden meccsen a legjobbunkat kell nyújtanunk, mert ezt követeli meg a bajnokság. Nem tudjuk, ki örülhet majd a végén. Mindig mindent meg akarunk nyerni, ez a klub DNS-ében van.”

Saját szerepéről: „Nem érzem úgy, hogy csak másodlagos szereplő lennék. Hozzáteszem a magamét függetlenül attól, hogy sokat játszom vagy keveset, mert a csapatkapitányok egyike vagyok. Minden nap keményen kell dolgoznom és meg kell tanítanom a fiataloknak, hogy ne adják fel. Szükségem van a játékpercekre, ma pedig szerencsés voltam és lehetőséget kaptam. Továbbra is dolgozni fogok azért, hogy többet játsszak. Ha a pályán vagy, a dolgok úgy alakulnak, ahogy te akarod, de ezért meg kell küzdened. Szeretem a kihívásokat, továbbra is így kell harcolnom.”

Marcelo

Courtois

A mérkőzésről: „Egy kicsit csalódottak vagyunk, mert csak egy pontot szereztünk és nyerni akartunk. Az első félidőben nem tudtuk megtartani a labdát, a szünet után ebben javultunk, de nem találtuk meg a rést a falon. Kemény küzdelem folyik majd a bajnoki címért. Nem könnyű, amikor ilyen sok mérkőzés van még hátra. Nehéz volt ma este a labdajáratás, a pálya meglehetősen száraz volt. Megvoltak a lehetőségeink, de nem sikerült kihasználni őket. Volt néhány szép védésem, különösen a szünet után. A kapott gól nélküli mérkőzés pozitívum, de csalódottak vagyunk, mert nem győztünk.”

A fiatalokról: „Értékelni kell a fiatal játékosok igyekezetét. Blanco és Arribas például tegnap még a Castilla színeiben szerepelt, ott is komoly tempó jellemzi a mérkőzéseket. Victor Chust ugyancsak jól játszott. Jó látni a saját nevelésű játékosokat az első csapatban.”

Egység a kereten belül: „A nehéz időkben mutatkozik meg a csapat ereje. Nem fogunk a hiányzók miatt panaszkodni, túl kell lépnünk ezen. Azok, akik a csapathoz tartoznak, okkal húzhatják magukra a Real Madrid mezét.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…