Hazard a műtét mellett, a klub a műtét ellen van

A belga játékos szeretné újra megműttetni a bokáját, a klub orvosi stábja viszont másfajta gyógymódot támogat.

Bár tegnap arról lehetett olvasni, hogy Eden Hazard-ra egy újabb műtét vár, a mai hírek szerint ez még közel sem olyan biztos. A játékos jelenleg Londonban tartózkodik, ahol egy másik orvos (James Calder, aki 2017-ben műtötte meg Hazard-t) véleményét is ki szeretné kérni: a kérdés, hogy a korábban műtött bokája okolható-e a visszatérő izomsérülésekért.

Miguel Ángel Díaz, a COPE újságírója arról írt, hogy az Hazard bokájában lévő titán lemezt távolítanák el a műtéttel. Ezt még 2017-ben helyezték el a játékos bokájában, de 2019 novemberében, Meunier belépőjekor elmozdult a helyéről a lemez, és azóta okoz fájdalmat, kényelmetlenséget a belga játékosnak.

Mást javasol a klub, mást javasol a belga válogatott

A klub orvosi stábja közben konzultált azzal a két orvossal, akik korábban már műtötték Hazard-t, és ők azt tanácsolták, hogy ne műttesse meg magát újra. Ennek megfelelően a klub is a beavatkozás ellen van, és inkább egy másfajta rehabilitációt javasolnak. AZ ABC információja szerint a klubnál biztosak benne, hogy nem a támadó bokája okozza a visszatérő sérüléseket, hanem Hazard siettette a visszatérését, ezért sérült meg újra.  A Real Madridnál azt szeretnék elérni, hogy Hazard még visszatérhessen a szezon utolsó szakaszára, de kizárólag akkor, ha 100%-os állapotban van.

Eközben a belga válogatott orvosi stábja a játékossal ért egyet, és ők is a műtétet preferálják. Szerintük ez megoldaná a visszatérő problémákat. Természetesen ebben az esetben a felépülése hosszabb időt, kb. két hónapot venne igénybe, de meglenne az esélye annak, hogy Hazard ott legyen az Európa-bajnokságon.

A napokban Van Crombrugge, a belga válogatott csapatorvosa így nyilatkozott: "A műtétet javaslom, mert így a sérült bokája visszanyerhetné korábbi rugalmasságát. De nem szeretnék ebbe belefolyni, viszont a döntést miharabb meg kellene hozni, mert Hazard-nak is az az álma, hogy ott legyen a nyári EB-n."

FRISSÍTÉS (03.17 – 16:34): Hazard konzultált a két orvossal, James Calderrel és Eugene Curryvel, akik korábban műtötték őt, és megbízik bennük. Mindketten egyetértettek a Real Madriddal abban, hogy nincs szükség egy újabb műtétre.

Biztosat csak a következő napokban fogunk megtudni, de remélhetőleg olyan döntés születik, melynek a végén Hazard újra probléma nélkül futballozhat végre.

Forrás: as.com, COPE, ABC
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK