Beharangozó: Alavés – Real Madrid: Megkezdődik a bajnokság második fele

A Real Madrid is elérkezett a bajnoki idény feléhez, bár a Getafe elleni, első fordulós mérkőzést elhalasztották, így egy meccset még pótolnia kall. A csapat ezúttal az Alavés ellen lép pályára a Mendizorrozában, a spanyol bajnokság 20. fordulójában.

A blancók 12. győzelmüket, és egyben 6. idegenbeli győzelmüket szeretnék megszerezni a LaLigában, hogy ezzel is tovább javítsák a 9 meccses veretlenségi sorozatukat. Karim Benzema eddig négy gólt szerzett a vitóriaiaknak, amivel az első helyen áll a csapatból ebben a mutatóban.

Real Madrid

Zinédine Zidane nem lesz ott a kispadon, miután pozitív koronavírus-tesztet produkált. Segédje, David Bettoni vette át a helyét, ő nyilatkozott a találkozó előtti online sajtótájékoztatón is. „A csapat készen áll arra, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtson” – mondta a meccs előtt. A keretbe ezúttal 20 játékos került be, a sérülések leginkább a védelemben okozhatnak problémát, miután Ramos, Carvajal és Nacho sem bevethető, de a középpályán is vannak sérültek, Rodrygo pedig még egy jó ideig partvonalon kívül lesz.

Az Alavés a kiesőzóna határáról várja az összecsapást. A baszk együttes 18 pontot szerzett eddig a bajnokságban, és most váltottak edzőt. Abelardo csapatának leggólerősebb játékosai Lucas Pérez (4), Joselu (3) és Edgar (3). A kék-fehérek a legutóbbi három meccsükön, a Sevilla, a Cádiz és az Atlético Madrid ellen vereséget szenvedtek.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…