Alaba megszerzésének kulcsa

A Real Madrid ismét az átigazolási piac egyik legkeresettebb játékosát tudta a Bernabéuba csábítani, aki ezúttal nem más, mint David Alaba.

Az osztrák július 1-től a Real Madrid játékosa lesz, úgy, hogy ehhez a Manchester City, a Chelsea és a Liverpool, vagyis az angol liga leggazdagabbjainak legyőzésén át vezetett az út. A Juventus is érdeklődött Alaba iránt, de a játékos nem tudott ellenállni a Real Madrid hívásának, hiszen évek óta szeretett volna már a blancóknál játszani.

A Real Madrid nagyon gyorsan lépett, amikor a játékos ingyen igazolhatóvá vált, és egy négy év alatt összesen 80 millió euróba kerülő befektetés mellett döntöttek, ami a játékos bruttó fizetéséből jön össze. A világjárvány következményeként kialakult gazdasági helyzetben nem volt más megoldás arra, hogy a klub egy ilyen tehetséges és drága játékost meg tudjon szerezni.

Alaba 11 millió eurós nettó fizetése rendkívül magas lesz, de ha azt nézzük, hogy Európa egyik legjobb játékosa érkezik egy kulcsposztra, akkor bőven megéri majd. A Real Madrid már egy ideje figyelte a játékospiacot középső védőt keresve, de nem sok opciót találtak, különösen nem 50 millió euró alatt.

Alabát 65 millió euróra taksálja a Transfermarkt, Éder Militao pedig 50 millió euróba került. Pau Torres is 50 millió euróért igazolható, de még ott van a fizetése is, ami egyértelműen arra utal, hogy Alaba leigazolásánál a gazdasági szempontok is fontos szerepet játszottak.

A Real Madrid már azóta csábítja Alabát, hogy ingyen igazolhatóvá vált, és közelről figyelte az eseményeket, amikor a Bayern és a játékos között megszakadtak a tárgyalások. A MARCA január elsején megírta, hogy a Madrid letett az asztalra egy ajánlatot, a megállapodás pedig mostanra meg is született a játékos édesapjával, és az ügynökével, Pini Zahavival is.

Az idő majd eldönti, hogy Alaba miként válik be a Real Madridban, de ez az üzlet felidézi a Toni Kroosszal történteket, még 2014-ből. Bár ő nem ingyen, hanem 25 millió euróért cserébe érkezett, az ár aprópénznek bizonyult azok után, amit a játékos a blancók teljesítményéhez hozzátett.

A Real Madrid hasonlóan járt el most is, mint Takefusa Kubo esetében, amikor a blancók reagáltak leggyorsabban az eseményekre, és elhappolták a japánt a Barcelona elől, és ingyen leigazolták.

A gyorsaság tehát kulcsfontosságúnak bizonyult abban, hogy Európa topklubjai alul maradjanak a játékosért folytatott küzdelemben, aki július 1-től már a blancók mezét fogja viselni, ráadásul már az orvosi vizsgálatokon is túl van.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK