Megvan a megegyezés, Alaba ingyen érkezik!

A Real Madrid megegyezésre jutott David Alabával, aki a blancók első igazolása lesz a következő idényre.

A Bayern München védője azután csatlakozik a spanyol együtteshez, miután jelenlegi csapatával 2021. június 30-án lejár a szerződése. A játékos négy évre ír alá a Real Madridhoz, évi nettó 11 millió eurós fizetéssel.

Az osztrák védő január elsejétől szabadon tárgyalhatott más klubokkal, a Real Madrid pedig egyetlen másodpercet sem vesztegetett el, és arra törekedett, hogy mielőbb lezárjon minden nyitott kérdést, és nyélbe üsse az ötletet. A játékos már át is esett az orvosi vizsgálatokon.

 A 28 éves védőt Európa legnagyobb klubjai közül többen is próbálták elcsábítani. A Manchester City, a PSG, a Liverpool és a Chelsea is felvette a kapcsolatot Pini Zahavival, a játékos ügynökével. Alaba már korábban kifejezte érdeklődését a spanyol liga iránt, tíz Bayernben töltött év után pedig nem látott problémát abban, hogy hosszabbítás nélkül töltse ki legutolsó szerződését.

A bajorok három ajánlatot is tettek Alabának az elmúlt hónapokban, ám még a klub vezetője, Karl-Heinz Rummenigge is elmondta egy novemberi interjú során, hogy a tárgyalásoknak vége. „Sokat beszélgettünk az ügynökével, volt egy utolsó találkozó egy utolsó ajánlattal, októberi határidővel, amit nem fogadtak el, az elnökünk pedig visszavonta” – magyarázta Rummenigge. „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy egyezségre jussunk, csak el kellett volna fogadnia az ajánlatot, de végül nem sikerült” – tette hozzá.

Innentől kezdve a Bayern elfogadta, hogy el fogja veszíteni sokoldalú védőjét, és engedélyezte számára, hogy más klubokkal tárgyaljon.

Alulértékelt
Sok játékos, aki végigjárja az utánpótlás ranglétrát a Bayernnél, alulértékeltnek érzi magát. Alabánál is ez volt a helyzet, aki mindössze hat hónapot töltött távol Münchentől, egy Hoffenheimnél lezajlott kölcsönidőszakban, még 2011-ben.

Miután az előző idényben mindent megnyert, úgy döntött, hogy elfogadja a Real Madrid ajánlatát, amely teljesen megegyezett egy néhány évvel ezelőtt elé tett ajánlattal. A spanyol csapat azóta is szorosan követte a játékos körüli eseményeket, és azonnal megkeresték, amint kiderült, hogy nem hosszabbít.

Madridban úgy, hogy ingyen érkezik a játékos, megengedhetik maguknak, hogy magasabb fizetést adjanak, még annak ellenére is, hogy komoly gazdasági megszorításokat eszközöltek a világjárvány kitörése óta.

408 mérkőzésen 32 góllal és 49 gólpasszal segítette hozzá a Bayern együttesét 25 trófea megnyeréséhez, amelyek között két BL-cím és kilenc német bajnoki cím is megtalálható, mindeközben pedig Európa egyik legjobb védőjévé nőtte ki magát. Fizikálisan erős, rendkívül technikás, képes a védelem közepén, a bal oldalon, de még a középpályán is helytállni.

Marca címlapok Alabával (forrás: MARCA)Marca címlapok Alabával (forrás: MARCA)

Stratégiai igazolás
A Real Madrid egy ideje már követi a középső védők piacát, Pau Torresszel, Jules Koundéval és Diego Carlossal az élen. Sergio Ramos már 34 éves, és bizonytalan a jövője a klubnál, most épp meg kell várni, hogy elfogad-e egy egy idényre szóló 13 millió eurós, vagy egy két idényre szóló, de 10%-kal alacsonyabb fizetésről szóló ajánlatot. Ez kulcsfontosságú igazolássá teszi Alabát, különösen úgy, hogy Varane szerződése 2022-ben jár le, egyszerre Nacho Fernándezével. Az Éder Militãóra 2019-ben elköltött 50 millió euró még nem térült meg, és ez is indokolja, hogy a klub egy olyan tapasztalt játékosba fektessen, mint Alaba.

Az osztrák kiválóság tehát top prioritás lett a csapat védelmének megerősítése szempontjából, nem csupán középen, de a szélen is, ahol Marcelo jövője kérdéses, és csak Ferland Mendy jelent tényleges megoldást.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK