Miért akar Isco távozni Madridból?

A spanyol játékmester korábban már többször elmondta, hogy nem akar távozni a királyi gárdától, most viszont úgy tűnik, hogy készen áll a távozásra. A MARCA összegyűjtötte a lehetséges okokat.

A MARCA értesülései szerint a spanyol játékos már a téli átigazolási időszakban is meghallgatja az ajánlatokat. A klub és Zinédine Zidane is elfogadták döntését, tekintettel a középpályás helyzetére. Hétfőn Isco ügynöke így nyilatkozott a Cadena SER-nek a játékos helyzetéről:

"Jelenleg nincs semmilyen ajánlatunk, bár Isco szívesen kirpóbálná magát más bajnokságban is. De az sem lesz probléma, ha Madridban marad."

Nézzük meg, milyen okok állhatnak a távozási szándék hátterében.

Lezárult egy korszak

Több mint hét év és 16 trófea után a spanyol középpályás úgy érzi, ideje váltania. Habár Carlo Ancelotti, valamint Zidane első regnálása alatt alapembernek számított, a francia szakember 2018-as távozásakor elvesztette helyét a kezdőcsapatban. 2017-ben 5 évre szóló szerződést írt alá a királyi gárdával, most azonban ennek lejárta előtt szeretne távozni.

A Zidane-faktor és a játékpercek kérdése

Isco nem játszott a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásában, és a bajnokságban sem számít alapembernek. A most futó idényben mindössze háromszor kezdett – egyszer a félidőben, egyszer az 57. percben, a Mestallában pedig a 83. percben hagyta el a játékteret.

Az El Clásicón sem kapott szerepet, ami újabb bizonyítéka annak, hogy kiszorult a csapatból és Zidane már nem bízik benne annyira, mint egykor. A Barcelona elleni találkozón ráadásul kamerafelvételeken látszott, hogy csapattársaival vitatja meg, miért nem számít rá a francia szakember. Martin Ødegaard érkezésével újabb vetélytársat kapott, és a norvég játékos látszólag előrébb helyezkedik el azon a bizonyos ranglétrán.

A kulcsszerep visszaszerzése

Julen Lopetegui a Real Madridban és a válogatottnál is igazodási pontként tekintett Iscóra, és hónapokkal később Luis Enrique is a nemzeti csapat egyik vezéreként számolt vele. A spanyol játékmester a 2018-2019-es idény kezdetekor sem veszítette el önbizalmát, azonban Santiago Solari érkezése mindent megváltoztatott.

Az elmúlt idényben 30 mérkőzésen mindössze 3 találatig jutott, ráadásul olyan szerepkörben játszott, amelyben nem érezte jól magát. A kijevi és a cardiffi BL-döntőben kezdő volt, Lisszabonban és Milánóban kulcsfontosságú szerepet kapott, viszont jelenlegi pozíciójában nem tudja megmutatni valós képességeit. Ő egy olyan játékos, aki képes mérkőzéseket eldönteni, viszont a királyi gárdánál ebből semmit sem látunk.

Spanyolország

Isco a nemzeti együttes egyik legfontosabb játékosa volt Luis Enrique első regnálása alatt. Nevét azóta csaknem elfelejtették a válogatottnál. Tisztában van azzal, hogy ha a Real Madridnál marad, akkor búcsút inthet a jövő évi Európa-bajnokságnak, egy januári váltással azonban megküzdhet a helyéért még úgy is, hogy csak egyszer lesz válogatott szünet a kontinens seregszemléje előtt. Tekintettel arra, hogy nagy tornán csak egyszer vett részt – a 2018-as világbajnokságon szerepelt -, minden bizonnyal megvan benne az elszántság, hogy újból a nemzeti csapat tagja legyen.

Új szerződés

A játékmester 2017-ben hosszabbított a Real Madriddal, és még mindig az a szerződése él. Legutóbbi alkalommal nem akarta elhagyni a habfehér együttest a Barcelona kedvéért, hiába próbálkozott Josep Maria Bartomeu. Érthető, hogy Isco szerződése lejárta előtt szeretne távozni a spanyol fővárosból, így lehetősége nyílik arra, hogy aláírja ötödik kontraktusát a Valencia, a Málaga és a Real Madrid után.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK