Isco készen áll elhagyni a Real Madridot januárban

A MARCA exkluzív cikkben ír arról, hogy a spanyol középpályás eldöntötte, távozni szeretne a több játéklehetőség reményében. Isco 2013-ban érkezett a Real Madridhoz, azóta egyszer sem gondolkozott el a távozáson.

Játszani szeretne, mert ott akar lenni az EB-n

Isco már a klub felé is kommunikálta édesapján és egyben ügynökén, Francisco Alarcónon keresztül, hogy készen áll meghallgatni az ajánlatokat a téli átigazolási időszakban. A Real Madrid mindenben segíteni szeretné a játékost, mivel teljesen megértik az állaspontját. A spanyol játékos hosszú hónapok óta mérlegeli a lehetőségeket, még Zidane-nal is beszélt, aki nem próbálta őt meggyőzni a maradásról. A francia edző megértette, hogy ha Isco állandó játéklehetőséget szeretne, akkor nem állhat az útjába.

Zidane a tegnapi meccs utáni sajtótájékoztatón így kommentálta az Isco távozásáról szóló híreket: "Természetesen nem kérte, hogy engedje őt el a klub. Ő a Real Madrid játékosa, itt marad és kész. Nem fogunk ilyesmiről beszélni, ami az öltözőben történik, az ott is marad".

Isco tudja, hogy változásra van szüksége, hogy újra élvezze az edző bizalmát és rendszeresen játéklehetőséghez jusson. A 28 éves játékosnak nem titkolt célja ezzel, hogy újra visszakerüljön a válogatottba, mert ott szeretne lenni a jövő évi Európa-bajnokságon, emellett nem szeretné a padon tölteni a szezon hátralévő részét. Isco a spanyol bajnokság idei kiírásában a 720 percből mindössze 285 percet töltött a pályán.

Lejáró szerződés, angol és olasz érdeklődés

Isco eredeti terve az volt, hogy visszanyeri Zidane bizalmát, és a helyét a Real Madrid kezdőjében, de az elmúlt hetek nem ezt bizonyítják. A játékos tudja, hogy a távozásával kilép az eddigi komfortzónájából, ennek ellenére az sem elképzelhetetlen, hogy Spanyolországon kívül találja meg új klubját. A MARCA szerint két lehetőség áll fenn: az egyik, hogy Isco kölcsönbe távozik, és az új klubjának lehetősége lesz megvásárolni őt, míg a másik opció, hogy végleg elhagyja a Real Madridot. A Juventus és a Manchester City már korábban is érdeklődtek iránta, így ez a két csapat jelenleg a legvalószínűbb célállomás.

Azért sem halogathatja tovább a klub Isco helyzetének rendezését, mert a játékosnak 2022-ben lejár a szerződése, így már csak a következő nyáron kaphatnának érte pénzt. Isco az elmúlt 7 évben 314 mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid mezében, 51 gólt és 16 trófeát szerzett. 

 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK