A klub nem tudja Ramost a pénzügyi nehézségek elé helyezni

Florentino Pérez és Sergio Ramos között kitűnő a kapcsolat, de a klubnak most fontosabb, hogy megoldja a 250 millió eurós bevételkiesést.

Az AS, a klubhoz közeli forrására hivatkozva írja, hogy az elnök és a csapat kapitánya napi szintű beszélnek egymással. "A legfontosabb, hogy Pérez és Ramos sohasem távolodtak el egymástól, mindig megvolt közöttük ez a remek kapcsolat, de érthető, hogy Ramos megoldást szeretne" – mondta ugyanez a forrás.

A klub továbbra is szeretné megtartani Sergio Ramost, és készek arra, hogy egy olyan ajánlatot tegyenek le az asztalára, amit nem utasíthat vissza egy közel 35 éves játékos. "Nem teljesen úgy van, ahogy azt a Madrid szeretné, de remélik, hogy Ramos marad. Bármi is történik, az biztos, hogy mindkét fél számára pozitív lesz" – idézi az AS a klubhoz közeli forrását.

A kapcsolat remek, de a klub stabilitása az első

Pérez és Ramos kapcsolata nagyon bennsőséges, egyáltalán nincs erre hatással a szerződéshosszabbítás és a tárgyalások. A Real Madrid egyértelműen meg akarja tartani a csapat vezérét és kapitányát. Emellett azonban a klub nyilvánvalóvá tette, hogy nem fognak ajánlatháborúba kezdeni. "Sergio is jól tudja, hogy a Real Madrid meddig mehet el egy ilyen szituációban, amit a járványhelyzet okozott. Az teljesen biztos, hogy a klub nem fog neki 20 millió eurós szerződést kínálni". A klub szeretné, hogy Ramos maradjon, de nem fogják emiatt kockáztatni a pénzügyi stabilitást, mivel még mindig küzdenek azért, hogy kiegyensúlyozzák a 250 millió eurós veszteséget. Ez pedig az elnök felelőssége.

Ramos reméli, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobb ajánlatot fogja megkapni a klubtól. Úgy érzi, hogy 16 év után megérdemli ezt. Mindkét fél, Ramos és Pérez is határozott tárgyalópartner, de közben jó barátok is. Florentino egyébként Cristiano Ronaldóval is volt már hasonló helyzetben, és most is ugyanúgy elfogja fogadni Ramos döntését, ahogy akkor is elfogadta a portugálét. Ramosnak megvan a lehetősége hogy továbbra is a Real Madrid játékosa maradjon, "de ha jön egy olyan ajánlat, amit 35 évesen nehezen lehet visszautasítani, akkor meg kell érteni, hogy Ramos a családjára is gondol". Ha el kell hagynia a spanyol fővárost, akkor a klub szeretné, ha Ramos ezt a lehető legtiszteletteljesebb módon tehesse meg.

Ramosnak döntenie kell, de a klubnak nem sietős

A Real Madridnak nagyon nehéz döntéseket kellett meghoznia a gazdasági visszaesés miatt, és senkivel szemben nem fognak kivételt tenni. Nem ez a legjobb pillanat, hogy magasabb összegű szerződéseket kínáljanak, mikor néhány nap múlva újra fizetéscsökkentést terveznek bejelenteni. Úgy tűnik, Ramos még nem döntötte el, hogy marad-e Madridban az eddigi feltételek mellett (évi 12 millió euró), vagy elfogad egy másik (valószínűleg karrierjében az utolsó), magasabb összegű ajánlatot.

A Real Madrid közben úgy gondolkodik, hogy még bőven van idejük beszélni a hosszabbításról, például év végén, amikor szünetre megy a labdarúgás. Most a válogatottra, a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára kell összpontosítani. A Ramos és Pérez közötti kapcsolat van elég erős ahhoz, hogy kibírja ezt az időszakot.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK