A PSG 3 éves szerződésajánlatot tesz le Ramos asztalára

A blancók kapitánya évi 20 millió eurós fizetést és 3 évre szóló szerződést kapna a francia fővárosban.

Sergio Ramos madridi jövője a levegőben lóg, és úgy tűnik, hogy a blancóknak egyre nehezebb dolguk lesz, ha megállapodásra akarnak jutni a játékossal. Ramos jelenlegi szerződése június 30-án lejár, így a játékos január 1-jétől szabadon tárgyalhat más klubokkal. Zidane és a szurkolók kívánsága viszont az, hogy a spanyol legenda Madridban maradjon, ez az egyértelmű üzenet a klubvezetők irányába.

A játékoshoz közeli források szerint a legfőbb probléma az, hogy a klub nem akar egy évnél hosszabb időre szóló szerződést kötni a kapitánnyal a 2021-ben lejáró kontraktusát követően. A Madrid 30 évnél idősebb játékosokra vonatkozó protokollja egy éves szerződéseket enged, az egyetlen eddigi kivétel Cristiano Ronaldo volt, akit 31 éves korában 3 évre kötöttek a klubhoz. Mindenesetre több játékos is azért hagyta el korábban a klubot, mert nem kapta meg ezt a lehetőséget, ilyen volt például Pepe, aki a Portóhoz távozott 2017-ben.

Ramos

A klub 1+1 éves szerződést ajánlana Ramosnak, de logikusan a második évet feltételekhez kötnék, amelyek egy komoly sérülés esetén például nem lennének elérhetők. Ramos egyértelművé tette a klub számára, hogy szeretné folytatni Madridban, és innen is szeretne visszavonulni, bár eddig még nem ült le Florentino Pérezzel személyesen átbeszélni a lehetőségeket. A kora (34) és az elmúlt 16 évben mutatott elkötelezettsége miatt úgy gondolja, hogy megérdemel egy két évre szóló szerződést, amellyel 2023-ig folytathatná a blancóknál, így biztosítva lenne, hogy pályára léphetne az új Bernabéu Stadionban, melynek befejezését 2022 nyarára tervezik.

Európában Ramost az egyik legjobb középső védőként tartják számon. A France Football minden idők legjobb belső védőjét keresi, ahol Ramos, Beckenbauer és Baresi küzdenek majd meg az első helyért. Az AS úgy tudja, hogy a PSG évi nettó 20 millió eurós fizetést és 3 évre szóló szerződést ajánl Ramosnak. A francia klub azonban nem fog jogi vitákba bonyolódni, így január 1 előtt nem tesznek ajánlatot. Ramos elmondta a Madridnak, hogy ha kétéves szerződést kap, és megkapja a jelenlegi fizetését (évi nettó 12 millió euró), aláírja a hosszabbítást annak érdekében, hogy a Madridban maradhasson.

A Madridnál jelenleg úgy gondolják, hogy Ramos közelebb áll a távozáshoz, mint a maradáshoz, bár a tárgyalások bármikor vehetnek váratlan fordulatot, és jól is elsülhetnek. Nehéz elképzelni a Real Madridot Sergio Ramos nélkül, a szurkolók pedig nagyon reménykednek abban, hogy hosszabbít.

Ramos és Pérez

Nem igazán érthető, hogy a Real Madrid miért nem kötötte eddig magához a klub és a spanyol válogatott kapitányát. Ha távozik, Florentino Péreznek találnia kell egy megfelelő utódot. Sokat hallani David Alaba leigazolásáról, de ő legalább annyiba kerülne, mint Ramos. A mai napon Florentino egy spanyol rádióműsorban beszél majd a helyzetről. Órákkal korábban Ramos tart sajtótájékoztatót Sevillában, a Németország elleni mérkőzés előtt, ahol ő is elmondhatja gondolatait, bár ő válogatott meccsek alkalmával első helyre a nemzeti csapatot helyezi. Nehéz elképzelni, hogy a saját jövőjéről beszél, miközben sorsdöntő mérkőzésre készül a válogatottal.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK