Beharangozó: Valencia – Real Madrid: Előre sorozatban a negyedik győzelemért

A Real Madrid ma este 9 órától a Valencia vendégeként lép pályára a spanyol bajnokság 9. fordulójában. A cél idegenben sem lehet más Zidane csapatának, mint megszerezni a három pontot és újra a tabella élére állni.

Nyolc forduló után, úgy, hogy a Real Madrid eggyel kevesebb mérkőzést játszott, jó pozícióból várja a csapat mai találkozót. A Valencia ellen ismét mindent meg kell tenni, hogy folytatódjon az elmúlt időszakban elindult győzelmi sorozat. A cél nem is lehet más, mint megszerezni az idei szezon negyedik idegenbeli győzelmét.

A csapat egyébként nem talált legyőzőre a legutóbbi öt, az Alfredo Di Stéfano stadionon kívül lejátszott találkozón. Sem a bajnokságban, sem a Bajnokok Ligájában. Fontos is lesz a jó szereplés, hiszen a Real Madrid következő három meccsét idegenben játssza: ma a Valencia ellen, majd a válogatott szünet után, november 21-én a Villarreal, november 25-én pedig az Inter Milan ellen. A hangulat nem is lehetne jobb, hiszen öt nappal ezelőtt a csapatnak sikerült begyűjtenie egy nagyon fontos győzelmet az Inter ellen. Azon a mérkőzésen szerezte meg 100. gólját a Real Madrid Sergio Ramos, aki 2020-ban egyéni rekordját is megdöntötte, már 11 találatnál tart idén.

Jól mutatja, milyen nehéz mérkőzés vár ma a Real Madridra, hogy amikor legutoljára a Mestallában jártak, egy utolsó utáni perces, Courtois fejes utáni Benzema gól kellett a döntetlenhez. "Erősségünk a csapatszellemben rejlik, jó teljesítményt akarunk nyújtani a Valencia ellen"nyilatkozta Zidane a tegnapi sajtótájékoztatón. A találkozóra 20 játékost nevezett a francia mester, miután többen is sérülés, Hazard, Casemiro és Militão pedig koronavíus miatt nem lehet ma a csapattal.

Az ellenfélről

"Ha nem nyersz meccseket, akkor a következő mindig egy lehetőség a változtatásra. Az ellenfél kiléte teljesen mindegy"mondta Javi Gracia a meccs előtti sajtótájékoztatón. A Valencia ezidáig 8 pontott gyűjtött és jelenleg a tabella 13. helyét foglalja el, viszont 11 találattal a bajnokság egyik legtöbb lőtt góljával rendelkező csapata. Csak a Real Madrid, a Sociedad, az Atlético Madrid, a Betis és a Barcelona szerzett több gólt náluk. Legeredményesebb játékosuk pedig Maxi Gómez, aki az első négy bajnokiján 3 gólt is szerzett.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…