Zidane: Ramos a történelem egyik legjobbja

A Valencia elleni mérkőzés előtt a Real Madrid francia trénere, Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

„A hiányzók ellenére még bőven állnak rendelkezésemre olyan játékosok, akik közül válogathatok, és számomra ez a legfontosabb. Megfelelően fel kell készülnünk, hiszen egy nagyon kemény meccs vár ránk, mi pedig nagyszerű teljesítményt szeretnénk nyújtani az ilyen kaliberű csapatok ellen.”

„Casemiro és Hazard vidámak, jól érzik magukat. Nem örülnek a helyzetnek, de a mentális és fizikai állapotuk a körülményekhez képest kifejezetten jó. Küldtem nekik egy üzenetet, de később is beszélni fogunk. Ezek a dolgok megtörténhetnek, el kell fogadnunk. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és tudjuk, hogy ez akár rosszabb is lehet. Nemrég Militão járt ugyanígy. El kell fogadnunk, a csapatnak pedig folytatnia kell a munkát, hiszen abban rejlik az erősségünk.”

„Kicsit bosszantó a helyzet, hiszen a meccs előtti napon változtak meg a dolgok. Sosem lehet tudni, hogy mikor produkálsz pozitív tesztet. Ezek a dolgok megtörténnek, hiszen olyan játékosok érintettek, akik felelősségteljesek és óvatosak voltak. A helyzet rosszabb is lehetne, a labdarúgás világán kívül vannak olyan emberek, akik nagyon nehéz időket élnek. Ugyanakkor, az edző énem azt mondatja velem, hogy jó lenne, ha Casemiro és Hazard bevethető lenne holnap.”

 „Ramos a játék történetének legjobb hátvédjei között van. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de számomra ő egy a valaha volt legjobbak közül, mégpedig azért, amit elért, valamint amiatt, amit képvisel és jelent a klub számára. De ismétlem, mindenkinek megvannak a saját kedvenc játékosai.”

 „Hazard mentálisan erős. Nehéz időkön megy keresztül, először a sérülései, most pedig a mai hírek. Ugyanakkor jókedélyű, ez pedig a legfontosabb dolog. Most egy újabb hetet kell várnia.”

„Isco egyetlen dolgot tehet, mégpedig azt, hogy továbbra is keményen dolgozik. Nincs problémám vele, az edző problémája a kezdőcsapat összeállítása. Már elmondtam neki, hogy folytatnia kell a munkát, amit most is végez. Keresztülmész nehéz időkön, de esetében voltak már nagyon jó időszakok is.”

„Nagyon sok mérkőzés vár ránk. Igaz, hogy Isco nem játszott túlságosan sokat, de a róla alkotott véleményem mit sem változott. Folytatja a kemény munkát és meg is fogja kapni a lehetőséget.”

„Nagyon pozitív dolog, hogy sikerült jó irányba változnia a csapatnak, hiszen valójában ilyenek a játékosaim. Amikor a dolgok rosszra fordulnak, megmutatják a bennük rejlő karaktert és sikerül átlendülni a nehezén. Ez mindig is így volt. Egy idény során várnak rád rossz pillanatok. A játékosaim labdarúgók, de egyben emberek is. Én vagyok az edző, és azt látom, hogy eltökéltek és jól szeretnének teljesíteni. A dolgok néha nem a tervek szerint alakulnak, de jól reagáltunk és így kell folytatnunk. Minden egyes játékosomban hiszek.”

„Modrić nemcsak egy idősebb játékos, hanem példakép. Nagyon fontos szerepe van a csapatban, és nincs kétségem afelől, hogy mennyire jó játékos. Azért vagyunk itt, hogy közösen érjünk el dolgokat.”

„Ødegaard térde jobban van, ott lesz a keretben. Tisztában vagyunk a képességeivel, de időt kell adnunk neki. A legfontosabb, hogy újra százszázalékos állapotba kerüljön.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…