Zidane: Az utolsó pillanatig harcoltunk, megérdemeljük a győzelmet

A francia mester az Inter elleni győzelem után.

A mérkőzés: „Jó teljesítmény volt. Két gólt szereztünk, nagy nyomás alá helyeztük őket, pontosan ez volt a célunk. Ez egy BL-meccs, szoros küzdelem, ők pedig nagyon gyorsan megszerezték a szépítő gólt. A második félidő némileg nehezebb volt nekünk, de ez várható, ha olyan jó csapat ellen játszol, mint az Inter. Nagyon jó mérkőzés volt. Egy olyan mérkőzés, amelyen három pontot kellett szereznünk, és ezt meg is tettük. Elégedett vagyok a játékosaim erőfeszítéseivel, keményen küzdöttünk az utolsó pillanatig, megérdemeljük a győzelmet.”

„Szeretném elmondani, hogy a németországi teljesítményünk is nagyon jó volt. Teljesen normális, hogy döntetlent játszottunk azon a meccsen, és igaz, hogy a mai mérkőzés kiegyenlített volt, de megérdemeltük a győzelmet. Bármely sorozatban lépünk pályára, nehéz meccseink lesznek, sosincs könnyű meccs. Az, hogy ma nyertünk, nagyszerű dolog.”

Cserék: „A cserék azért vannak, hogy újítást hozzanak a pályára, és valóban igaz, hogy Vini Jr. és Rodrygo nagyon fontos szerepet játszottak a harmadik gólunk megszerzésében. Három pontra volt szükségünk, az ő részvételükkel, Rodrygo csodás góljával pedig sikerült is. Örülnünk kell nekik és a többieknek is.”

Zidane

Ramos: „100 gól. Se több, se kevesebb. Tudjuk, hogy milyen nagyszerű játékosról van szó, én pedig nagyon örülök, mert ma is nagyon fontos volt számunkra a góljával, ahogy mindig. Ő a kapitányunk, a vezérünk, és természetes, hogy azt szeretnénk, hogy mindig itt legyen nekünk. Ő pedig folyamatosan bizonyítja, hogy megvan benne a sikeréhség, nincs kétségem afelől, hogy maradni fog, és tovább írja a futball történelemkönyvét.”

Hazard: „Elég kemény rúgást kapott, de ahogy ti is mondtátok, ez a másik lába volt. Nincs miért aggódni. Ez csak egy rúgás. Marco és Eden is tudják, hogy keményen kell dolgozniuk. Asensio jó ideig pályán kívülre szorult, ahogy Hazard is. Jól teljesítenek. Mindannyian javulunk, a továbbiakban is erre kell törekednünk. Ennyit tehetünk. Minden, amit teszünk, azt a csapatért tesszük. Bármely BL-meccsen keményen meg kell dolgozni, de végül sikerült megszereznünk három nagyon fontos pontot.”

Kritika: „A csapat hihetetlen karakterrel és személyiséggel rendelkezik. Csak annyit akarnak, hogy bebizonyítsák, hogy tudnak jól játszani, és jól tudják végezni a dolgukat. Ami a pályán kívül történik, azt tudjuk, hogy teljesen normális. Ha kérdeztek, válaszolok, de mindig ugyanazt fogom mondani. Azért vagyunk itt, hogy csapatként dolgozzunk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz nyerni a teljes idény során, hiszen nincsenek könnyű meccsek. Nem látok más csapatot, amely minden meccsét könnyedén nyerné, de ha csapatként küzdünk, akkor nehéz minket legyőzni.”

A játékosok nyilatkozatait ide kattintva elolvashatod.

Egyensúly: „Mindig meg kell találni az egyensúlyt a védekezés és támadás között. Nagyon jó csapattal néztünk szembe. Ezt ismét megmutatták. Kiválóak a kontráik. Három héttel ezelőtt arról beszéltünk, hogy miért nem tudunk elegendő gólt szerezni, most a bekapott gólok adják a témát. Mi keményen dolgozunk tovább, mert nem könnyű mindkét dolgot egyszerre elérni. Kevés gólt kapni, de sokat szerezni.”

Maradona: „Szeretnék neki támogató üzenetet küldeni. Azért, amilyen ember most, és azért, amilyen játékos volt. Most lett 60 éves. Sok ember üzent neki, ahogy én is. Nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz vele, mindannyian ezt szeretnénk neki és a családjának.”

Kétségek: „Itt vagyunk, dolgozunk, nem gondolom, hogy sok embernek lennének kétségei a kerettel kapcsolatban. Össze kell tartanunk, csapatként kell dolgoznunk. Ezt próbáljuk tenni.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK