Zidane: A csapat megmutatta a személyiségét

A Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbach vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A lefújást követően Zinédine Zidane értékelte az eseményeket.

A mérkőzés

„Meg kellett mutatnunk, mennyire fegyelmezettek vagyunk, és azt, hogy hiszünk abban, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Ez a csapat jellemét dicséri és ha ilyen teljesítményt tudunk továbbra is nyújtani, akkor biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokat érhetünk el.”

„Hiányzott az átütőerő. Nem mi találtunk be elsőként, de így alakultak a dolgok. Eladtuk a labdát, az ellenfelünk pedig nagyon jól kontrázott, és az első lehetőségükből megszerezték a vezetést. Ilyen a futball, néha megtörténik az ilyesmi. Engem az érdekelt, hogyan reagálunk erre, a Bajnokok Ligájában nagyon nehéz 2-0-s hátrányból visszajönni a meccsbe, nekünk azonban sikerült. Nyugodt vagyok azután, ahogy a csapat teljesített, és biztos vagyok benne, hogy valami különlegeset érünk el.”

„Megérdemeltük az eredményt, de nyerhettünk is volna, hiszen mindent megtettünk a győzelem érdekében, ahogy máskor is, az ellenfelünk azonban megnehezítette a dolgunkat. Nem pánikoltunk, területeket nyitottunk és megmutattuk, milyen fából faragtak bennünket. Ezt fogom leszűrni a találkozóból, mert 2-0-s hátrányból pontot szerezni a Bajnokok Ligájában nagy eredmény. Ha továbbra is így játszunk, meccseket fogunk nyerni és nagy eredményeket érhetünk el.”

Zidane

>>>Casemiro és Courtois nyilatkozatát itt tudod elolvasni<<<

Továbbjutás a csoportból

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbjussunk, ahogy mindig is tettük. Mindig meg akarjuk nyerni a mérkőzéseinket. Boldog vagyok, mert a játékosaim mindent beleadtak. Manapság nincsenek könnyű összecsapások. Továbbra is magunkra kell koncentrálnunk és ha így folytatjuk, nagy dolgokra leszünk képesek. Biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk a csoportból.”

Hazard

„Ez volt az első mérkőzése egy hosszú kihagyás után. A terv az volt, hogy fokozatosan adjunk neki játékidőt, és pontosan ezt is tesszük. Fokozatosan kell játékba lendülnie, ez minden. A hogyan tovább az előttünk álló meccsektől függ. Mivel háromnaponta játszunk, meglátjuk még, hogyan folytatjuk.”

Asensio

"Jól teljesített, dinamikus, fontos tagja volt a csapatnak. Mindig veszélyes, ha hozzá kerül a labda, ismerjük Marco képességeit, de szerintem mindenki jól játszott, azok is, akik kezdtek, és azok is, akik a padról szálltak be. Kapott egy kisebb rúgást, de nincs miért aggódni.”

Önkritika

„A legfontosabb számunkra, hogy folytassuk a munkát. Annyit mondhatok, hogy nagyon boldog vagyok a csapatommal együtt. A saját feladataidra kell koncentrálnod és mi is a sajátjainkra fogunk. Ezt bármikor megkérdezhetik tőlem, é mindig ugyanazt fogom válaszolni, mert ez nem fog változni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK