Beharangozó: Real Madrid -Shakhtar Donetsk: Visszatér a Bajnokok Ligája!

A Real Madrid játékosainak fülét ma este újra ismerős dallamok ütik meg: a csapat megkezdi menetelését a 2020-2021-es Bajnokok Ligájában. Az első meccsnapon a B-csoportba sorsolt királyi gárda a Shakhtar Dontesket látja vendégül az Alfredo Di Stéfano Stadionban. Ez az idény első igazi rangadója, mind a játékosok, mind Zinédine Zidane izgatottan várják a kezdőrúgást.

Amikor ma este Jovanović a sípjába fúj, a habfehér együttes 51. európai kupaidényét kezdi meg, immáron zsinórban 24. alkalommal szerepelve valamelyik sorozatban. A mérkőzésnek otthont adó Alfredo Di Stéfano Stadionban először rendeznek ilyen magas presztízzsel rendelkező találkozót, a királyi gárda pedig azon lesz, hogy tovább folytassa hazai veretlenségi sorozatát ukrán ellenfelek ellen. A Shakhtar nem először látogat a spanyol fővárosba, legutóbb 4-0-ra kaptak ki a Bernabéuban.

A Bajnokok Ligájában muszáj 100%-ot nyújtanod már az első pillanattól kezdve, és ezzel mindenki tisztában van. „Sokat akarunk és várunk a Bajnokok Ligájától” – nyilatkozta Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. Az európai nyitányra a francia szakember mindössze 19 fős keretet nevezett, kihagyva Sergio Ramost, Eden Hazard-t, Martin Ødegaardot, Dani Carvajalt és Álvaro Odriozolát.

Regnáló ukrán bajnok

Az ukrán együttes zsinórban negyedik alkalommal nyerte meg a hazai pontvadászatot, így jogot szerezve a BL-indulásra. Luis Castro alakulata jelenleg a harmadik helyen áll az ukrán bajnokságban, 12 pontot gyűjtve hat összecsapáson. A keretben sok brazil játékos található (Maycon, Tetê, Marcos Antonio, Marlos, Dentinho…), azonban a vendégek legkiemelkedőbb labdarúgója az ukrán Viktor Kovalenko, aki négyszer talált be legutóbbi három mérkőzésén.

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK