Zidane: Sokat várunk a BL-től

A francia mester a Sahtar Doneck elleni BL-csoportmeccs előtt.

„Ez az, amit akarunk. Itthon vagyunk, ez pedig egy BL-meccs. Pontosan az ilyen meccsekre készülünk, jó, hogy egy újabb sorozatban mérettethetjük meg magunkat. Holnap BL-összecsapás vár ránk, jól akarunk kezdeni.”

„Tudjuk, hogy kik vagyunk és mit akarunk. A legfontosabb az, hogy megfelelően felkészüljünk. Rengeteg csapat van, amely megnyerheti a Bajnokok Ligáját, ez mindig is így volt, de ez a klub is közéjük tartozik, mi pedig próbálkozunk, ahogy minden évben. Nehéz lesz, lesznek nehéz időszakok. Még akkor is vannak problémás szakaszok egy idényben, ha egyébként nyersz, szóval ez várható. Mi, ahogy sok más csapat, sokat várunk a BL-től, és meg akarjuk nyerni.”

Courtois meccs előtti nyilatkozatát itt tudod elolvasni!

Zidane

„Hazard újra a pályán dolgozik, de a sérülése sokkal komolyabb volt, mint először gondoltuk. Tökéletesen bízom azokban, akikkel együtt dolgozunk. Remélem, hogy hamarosan viszontláthatjuk. A legfontosabb az, hogy egészséges legyen az idény hátralévő részében.”

„Mind egy hajóban evezünk, a kritikák pedig megerősítenek minket. Tudva azt, hogy hogyan állunk és mi a helyzet a világban, jönnek a kritikák, a hétvégi meccs után még erősebben, de mi csak annyit tehetünk, hogy keményen dolgozunk tovább. Az a jó, hogy három naponta vannak meccseink. Megérdemeljük a kritikát a hétvégi teljesítményünkért, én különösen, mivel én vagyok a felelős. A játékosok keményen küzdenek, a legjobbjukat nyújtják, de néha előfordul, hogy a dolgok nem jönnek össze.”

„Holnap változtatni fogunk, de mindig lesznek kritikusaink, még akkor is, ha nyerünk. Isco döntő fontosságú játékos, ezt mindig megmutatta, nincsenek kétségeim vele kapcsolatban. Változtatni akarunk és fogunk is, Isco is, ahogy mindenki más. Efelől nincs kétségem.”

Itt tudod megnézni, kiket nevezett Zidane a Sahtar elleni mérkőzésre!

„Sergio kisebb rúgást kapott, nem edzett velünk ma reggel, mivel nem akartuk kockáztatni. Meglátjuk, hogy mi történik holnap, de ma nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni.”

„Ez a csapat mindig megmutatta, hogy mennyire jó a nehéz időszakokban. Úgy értem, hogy mindig vannak időszakok egy idényen belül, amikor jobbak lehetnénk, de azok is leszünk, ebben biztos vagyok.”

„A teljes képet kell nézni, nem csak azt, hogy hogyan kezdtük az idényt. Minden csapatnak vannak nehézségei. Biztos vagyok benne, hogy javulni fogunk, és lesznek napok, amikor briliánsak leszünk.”

„A labdarúgás sokat változott a játék fizikai oldalát nézve, az intenzitás manapság hatalmas. Nagyon jól kell edzened ahhoz, hogy bírd a tempót a meccseken, én pedig ezt nagyon támogatom. Magas letámadás, játék az ellenfél térfelén. Tudjuk, hogy ha már magasan letámadjuk őket, akkor gondot okozhatunk nekik. Játszhatnánk mélyen, és várhatnánk, ez is egy felfogás, de nem olyan, amit én osztok.”

„Mi készülünk a holnapi meccsre, csak erre gondolunk. Aztán majd foglalkozunk a többi meccsel is. Az, hogy bizonyos játékosok sérültek a Sahtarnál, nem változtat semmin, versenyképes csapatuk van, és olyan játékosokat fognak pályára küldeni, akik készen állnak a játékra. Mély keretük van. Felkészültnek kell lennünk egy olyan csapat ellen, amely már megmutatta, hogy mennyire jó.”

„A Cádiz elleni vereség? Mindig ugyanazt mondom, tudjuk, hogy mi a dolgunk. Ha veszítünk, jönnek a kritikák. Rossz meccset játszottunk, de holnap itt a lehetőség, hogy változtassunk. Minden nap dolgozunk, közös a célunk, mindenért harcolni fogunk, amit megnyerhetünk.”

„Három pontot veszítettünk tavaly a Mallorca és most a Cádiz ellen. Ez a valóság. Nem fogok a részletekbe belemenni. Tudjuk, hogy mit akarunk, és ez a Mallorca elleni meccs után sem változott meg tavaly. Jól akarunk játszani, és meccseket akarunk nyerni, erre készülünk. Néha vannak meccsek, amelyeken nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. Holnap meccsünk lesz, nem tudom, hogy mi fog történni az idény hátralévő részében, de keményen fogunk harcolni annak érdekében, hogy jó munkát végezzünk, és büszkévé tegyük a szurkolókat. Ez néha nehéz, ahogy a minap is láthattuk.”

„Thibaut mindig megmutatja, hogy mennyire jó kapus. Időre volt szüksége, hogy megszokjon egy ekkora klubot, mint a Real Madrid. Nem gondolom, hogy bárki is kételkedett a képességeiben. Napról napra jobbá válik, ezt mindenki láthatja. Ez a csapat számára és neki is jó dolog. Ha minden játékosunk 100%-ot nyújt, akkor nehéz lesz minket legyőzni, úgyhogy mindent megteszünk azért, hogy minden meccsen 100%-osak legyünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK