Courtois: Meg akarjuk nyerni a BL-t

A Real Madrid belga hálóőre a Sahtar elleni BL-csoportmeccs előtt.

„A Bajnokok Ligája nagyon fontos nekünk és a klubnak is. Különleges sorozat, és nagyon fontos, hogy jól kezdjünk hazai pályán, és megszerezzük mindhárom pontot, mivel ez nagyban segítene minket az idény hátralévő részében.”

„Alig várjuk a holnapot, szeretnénk jó teljesítményt nyújtani és megnyerni a meccset. Mindenki a legjobbját akarja nyújtani. Nekem ki kell segítenem a csapatot a nehéz pillanatokban. Előfordul, hogy vannak kulcspillanatok, ahol a kapusnak ki kell állnia, hiszen mostanában nem lövünk túl sok gólt. Minden játékos a legjobbját adja, hogy győzelemhez segítse a csapatot.”

Olvasd el Zidane meccs előtti nyilatkozatát is!

„Én nagyszerűen érzem magam. Keményen dolgoztam az ideérkezésem napja óta, és sosem könnyű megélni egy változást. Ha új csapathoz költözöl, bele kell szoknod a helyzetbe, én pedig elvárom magamtól, hogy keményen dolgozzak és segítsem a csapatot.”

Courtois

„Hiszek ebben a keretben, és hiszek abban, hogy meg tudjuk nyerni ezt a sorozatot. A Real Madrid mindig favorit ebben a sorozatban, megvan bennünk a minőség, ami a BL megnyeréséhez kell.”

„Meglátjuk, hogy Ramos bevethető lesz-e. Ő a kapitányunk, mindig hiányzik, ha nincs ott velünk a pályán. Vannak más világklasszis védőink, mély a keretünk. Hiányozni fog, ha nem játszik, mivel ő a kapitány, de megbízunk a többiekben is.”

A Sahtar Doneck elleni keretet itt tudod megnézni!

„Alig várjuk a meccset. Öt bajnoki meccsünkből háromszor is elkerültük a bekapott gólt. Egyre jobbá kell válnunk, folyamatosan tanulnunk kell. Ezt tesszük az edzéseken a mesterrel, mivel más csapatok sokszor változtatnak a játékrendszerükön, amikor ellenünk játszanak. Ezek a dolgok előfordulnak a futballban, a modern csapatok pedig imádnak támadni. Ez várható a LaLigában.”

„Remekül védekeznek, két négyes sorral húzódnak hátra, a csatárok pedig kisegítik őket, szóval nem lesz könnyű dolgunk. Sok emberrel támadunk, szóval ha hibázunk, akkor kontrázhatnak, és vannak esetek, amikor kettő a kettő ellen támadnak. Ezeken dolgozunk az edzővel. Itt is előfordulhat ilyen, ők sem lőnek sok gólt, és nem gond, ha eljutnak néhány lövésig.”

„Bízom a csapatban, megnyerhetjük a BL-t. A Real Madrid mindig favoritként indul, én pedig maximálisan hiszek ebben a csapatban, mivel megvan bennünk a minőség ahhoz, hogy megnyerjük a tornát. Nagyon hosszú ez az idény. Éhesek vagyunk a sikerre, harcolni akarunk a BL-címért. Nem felejthetjük el, hogy vannak más kiváló csapatok. Nem mi vagyunk az abszolút esélyesek, de mi vagyunk a Real Madrid, és mindig harcban állunk a győzelemért. A világ legjobb csapatai játszanak ebben a sorozatban, ez a legnagyobb, a Real Madrid pedig mindig az esélyesek között lesz.”

„Mindig minden sorozatra koncentrálunk. 38 meccs van a bajnokságban, szeptembertől májusig, és nagyon fontos, hogy jól játszunk ezeken, és hogy jó formában legyünk a BL-ben is. Nagyszerű munkát akarunk végezni mindkét sorozatban. Nem helyezzük egyiket a másik elé.”

„Lunin nagyszerű kapus, nagy jövő előtt áll, az edzéseken nagyon éles. Amikor lehetőséget kap a játékra, nagyszerű munkát fog végezni. Segítjük egymást az edzéseken, hogy biztosítsuk, mindenki készen áll.”

„A lezárások és a vírus tekintetében minden ország meghozza a szükséges döntéseket, hogy biztosítsa, a BL folytatódhat. Nekünk nagyon egyértelmű és szigorú szabályokat kell betartanunk. Minden attól függ majd, hogy a vírus milyen irányt vesz. Remélem, hogy hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK