Asensio, a hiányzó láncszem a bajnoki címhez?

A 24 éves támadó a sérülését és a koronavírus miatti karantént követően ismét a társakkal edzhetett, és Madridban remélik, hogy az visszatérése hozzájárulhat a bajnoki cím elhódításához.

A Real Madrid játékosai ismét munkába álltak Valdebebasban. A 60 napig tartó karantént március 12-én kezdte el a csapat, miután a klub kosárjátékosának, Trey Thompkinsnak pozitív lett a koronavírus tesztje. A gyülemlő rosszhírek között egyvalami azonban bizakodásra adhat okot. Nevezetesen Asensio felépülése. A támadó visszatérése különösen sokat jelenthet Zidane-nak, hiszen a játékos fontos darabja volt a francia mester szezon előtti puzzlejének. Mielőtt az a bizonyos térdsérülés átmenetileg véget vetett a szezonjának, minden jel arra mutatott, hogy alapeleme lehetett volna az idei támadóegységnek Hazard és Benzema mellett.

Tavaly nyáron Zidane beszélgetett a játékosaival, még mielőtt elkezdték volna a pihenésüket. Ekkor győzte meg Asensiót, hogy az U-21-es Európa-bajnokság helyett inkább a klubra koncentráljon. Azt szerette volna, hogy az előszezon egészét a csapattal töltse, és ezáltal hozzászokjon kulcsjátékosi szerepéhez.

20200511asensio1

Asensio megfogadta Zidane tanácsát, és nyár alatti kemény munkájának köszönhetően remek formában érkezett meg az előszezonra. Több hozzá közel álló személy is megerősítette, hogy még sosem látták ilyen jó formában ezelőtt. Asensio éles és pontos játékot mutatott a lehető legrosszabbkor bekövetkező sérülése előtt.

Zidane elég érettnek látta a spanyol fiatalt, és mindketten elérkezettnek látták az időt, hogy megbirkózzon egy komolyabb szereppel. Asensio érezte Zidane bizalmát, és készen állt arra, hogy játékba álljon, bármilyen posztról legyen is szó. Pont kapóra jött, hogy Bale feltételezett távozásával felszabadult volna Asensio kedvenc posztja a támadósor jobboldalán.

Asensio második esélye

20200511asensio2

Asensio sérülése azt jelentette, hogy legjobb esetben is a szezon utolsó két hónapjára térhetett volna vissza. A járvány azonban mindent felkavart, és a mérkőzések átütemezésével Asensio lehetőséget kapott arra, hogy a karantén alatt nyújtott kemény munkával ledolgozza a többi játékossal szemben összeszedett fizikai hátrányát. Most Asensio játékra kész, és a keret legnagyobb erősítése lehet az utolsó 11 mérkőzésre. Újból a társakkal edzett, és ugyan még vélhetően nincs régi formájában, továbbá a ritmust is újra fel kell vennie, az otthon töltött szűk 2 hónapot követően valószínűleg a többiek is hasonló csónakban eveznek.

Jović kiválásával magára vállalhat némi gólszerzési felelősséget is. Zidane irányítása alatt szezononként 10 gólos átlagot tudott felmutatni, annak ellenére, hogy nem volt biztos helye a kezdőben. Ráadásul akadtak esetek, amikor a válogatott és a Real Madrid színeiben is játszott hamis kilencesként.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK