Jović legkorábban júliusban térhet vissza

Az AS forrásai és a játékos édesapja eltérő információkat adtak a sérülésről.

Törés a legrosszabbkor

Tegnap délután érkezett a Real Madrid hivatalos bejelentése arról, hogy Luka Jovićnak eltört a jobb sarokcsontja. A klub nem közölt információt arról, hogy hol és milyen körülmények között sérült meg a támadó, de a hírek szerint legkorábban július közepére épülhet fel. Az AS több, a játékoshoz közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy Jović csütörtökön, madridi otthonában sérült meg edzés közben. Nagy csapás ez a játékosnak, az amúgy sem túl sikeres első szezonja végén.

A tervek szerint június 20-án indul újra a bajnokság és július 26-án ér véget. Ha jó ütemben halad Jović felépülése, akkor az utolsó meccsek valamelyikén már számíthat rá Zidane, bár jól tudjuk, hogy a francia edző mindig óvatos és nem szereti elsietni a sérült játékosok visszatérését. Ennek tudatában Jović fő célja az lehet, hogy a tervek szerint augusztusban folytatódó Bajnokok Ligája meccsre újra száz százalékos állapotban legyen.

Luka Jovic legkorábban július közepén térhet vissza a pályára

Saroktörés: nehéz a felépülés folyamata

Az AS több szakértővel is beszélt, akik megerősítették, hogy a törött sarokcsont lassan gyógyul és kényes terület, hiszen az tartja meg az egész test súlyát. Abból a szempontból “szerencsés” Jović, hogy csak a csont külső része tört el, de így is több hónapos lehet a felépülés. Az ilyenfajta törés egyébként közvetlen behatás, ütődés hatására és nem ficam vagy rándulás miatt alakul ki.

Jović apja: Nagy csapás ez a fiamnak

Jović hétfőn érkezett vissza Belgrádból Madridba. Édesapja időközben a Kurir nevű szerb újságnak nyilatkozott: “Nagyon megijedt és lesújtotta a fiamat a sérülés. Ez egy hatalmas csapás. Minden nap keményen edzett Belgrádban, de egyik nap bizonyos mértékű fájdalmai voltak.” Ez valamennyire ellentmond az AS forrásainak, akik szerint Jović Madridban sérült meg csütörtökön.

 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…