Ancelotti: Nem szeretek a bírókról beszélni, de ma fogok

„Nem szeretek a bírókról beszélni, de ma fogok. Eléggé egyértelmű, hogy ez nem volt tizenegyes, mivel nem a kezét találta el, hanem a mellkasát. Beszéltem Asensióval, a karja furcsa pozícióban volt, de nem érintette a kezét. Ha a kezével érintette volna, akkor talán merülhetnének fel kétségek. De nem tette. Ezt ők találták ki. Ez befolyásolta a meccset.” 

„Rodrygo esete kapcsán lehet vitatkozni rajta, hogy a kapus birtokolta-e a labdát. Ha a kapus kezében van a labda, akkor fújhatsz a sípodba, vagy nem. Nem fogok erről beszélni. A tizenegyes az, ami nagyon meglepett. Egy döntő fontosságú pillanatban érkezett, mivel a meccs már majdnem eldőlt. Küzdöttünk a gólszerzésért, nem játszottunk csodás futballt, nehezen tudtuk visszaszerezni a labdát. Megvolt a lehetőségünk a 2-0-ra Asensio révén. Ez most két pontunkba került a tabellán.”

Ancelotti

„Ez az idény egy olyan pillanata, amikor nagyon nehéz rendkívül magas szinten játszani. Sok meccsünk van, tudtuk, hogy szerepet játszik majd a fáradtság. Nincs sok idő mentálisan és fizikálisan regenerálódni. Mostanában sérülések is sújtottak minket. De az, hogy a világbajnokságot a tabella élén érjük el, csak rajtunk múlik. Minden meccs nehéz, ez várható. Nem látom, hogy bármely csapat csúcsfutballt játszana most, mindenki szenved.”

„A pálya állapotán próbálnak javítani a szakemberek. Nem vagyok kertész, de mindannyian aggódunk emiatt. Remélem, hogy hamar megoldják.”

 „Betalálhattunk volna más pillanatokban is. Ez az eset befolyásolta a meccset. Játszhattunk volna máshogy, sokkal meggyőzőbben, agresszívabban, gyorsabban, de ez az idény ezen szakaszában nehéz. Nehéz mérkőzés volt. Keményen dolgoztunk, úgy tűnt, hogy a meccs a javunkra fordul.”

„Több ok miatt sem vagyunk azon a szinten, mint az előző idényben. A sérülésből visszatérő játékosaink nem játszottak sokat: Kroos, Modrić, Rodrygo, Valverde, Tchouaméni mind megsérültek. Ezekkel a dolgokkal küzdünk most. Elképesztően sok meccset kell játszanunk, ez egy nehéz időszak, ami mostanáig nem volt ránk hatással. Szerdán csoportelsők lehetünk a BL-ben. Minden a mi kezünkben van.”

„Erős keretem van, de a szavak nem sokat érnek az idény ezen szakaszában. Ezt meg kell mutatnunk a pályán. Két meccsünk van még hazai pályán, egy pedig a Rayo otthonában, de jól fogunk reagálni.”

„Nem látok bele a játékosok fejébe. Objektív kiválasztással döntünk, kiválasztjuk a játékosokat. Akik ma nem játszottak, azok azért nem léptek pályára, mert nem akartuk kockáztatni, hogy megsérülnek.”

Forrás: managingmadrid.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK