Kroos: Nehéz elképzelni, hogy csak 2-1-re nyertünk, de néha van ilyen

A Real Madrid 2-1-s győzelmet aratott a Sahtar Donyeck ellen, így továbbra is vezeti csoportját a Bajnokok Ligájában. A lefújást követően Kroos. Valverde és Rodrygo állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Kroos

A mérkőzés

„Néha a labda egyszerűen nem akar bemenni, több góllal is nyerhettünk volna. Végül sikerült megszerezni a három pontot, megérdemelten győztünk. Az első félidőben remek teljesítményt nyújtottunk, folyt a játék és nyomás alá helyeztük őket, nagyon jó teljesítmény volt. Csak néhány gól hiányzott.”

„Ancelotti a félidőben azt mondta, hogy a saját játékunkra kell koncentrálnunk, mert csak egyetlen gól volt a különbség. Nem hiszem el, hogy csak 2-1-re nyertünk, de ez néha ilyen. A következő meccseken biztosan bemegy a labda ezek után.”

Ötpontos előny a csoportban

„A célunk, hogy mihamarabb bebiztosítsuk a továbbjutást. Három meccsen kilenc pontot szereztünk, ennél többet nem tehetünk. Volt néhány kiemelkedő teljesítményünk a Bajnokok Ligájában. A következő héten is jó eredményt szeretnénk elérni és tovább is szeretnénk jutni.”

Toni Kroos

Valverde

A mérkőzés

„Nagyon örülök a győzelemnek. Természetesen egy kicsit csalódott vagyok, mert több gólt is szerezhettünk volna, de pozitívak voltunk, ma mindenki gólt akart szerezni. Javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon és még magabiztosabb eredményeket érhetünk el.”

„Ancelotti is a gólszerzésre bátorított minket, mert nem dőlhettünk hátra, a 2-1-s eredményből még bármi lehetett. Úgy gondolom, jól játszottunk, védekezésben még kicsit javulnunk kell, főleg a középpályán, hogy ne játszhassanak a vonalak közt. Jobban kell játszanom, mert hosszú még az idény.”

A stratégia

„A feladatom az volt, hogy lezárjam a passzsávokat középen, mindig itt keresték a lehetőségeket. Próbáltam a támadásokat is segíteni, valamint a középpályásokat is a letámadások alkalmával. Carvajalnak is besegítettem a szélen. Úgy vélem, jó teljesítményt nyújtottunk, egyedül a gólok hiányoztak.”

Érzések

„Nagyon büszke vagyok a befektetett munkára, úgy érzem, ma döntetlent játszottunk, pedig győztünk. Újabb három pontot szereztünk, a tabella élén állunk és minden mérkőzést megnyertünk. A többi meccsünket is meg akarjuk nyerni. Élvezzük a játékot, néha a küzdelmes mérkőzésen szerzett győzelmek az élvezetesebbek.”

Rodrygo

Rodrygo

A mérkőzés

Örülök a gólomnak és a gólpasszomnak, de a legfontosabb a győzelem. Nagyon jól játszottunk és boldogan mehetünk haza.”

A második félidő

„Az edző azt kérte, hogy koncentráljunk jobban, mert az első félidőben ugyan úgy tűnt, hogy ez egy könnyű győzelem lesz, mert komfortosan éreztük magunkat, de mégis bonyolultabbá vált a helyzet. Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszunk és problémákat okozhatnak nekünk. Végül sikerült megszereznünk a győzelmet.”

Különleges kapcsolata a Bajnokok Ligájával

„A Bajnokok Ligája az első meccsem óta különleges, akkor éreztem valami mást. Itt mindig történik valami: gólt szerzek vagy gólpasszt adok. Ma mindkettő sikerült. Remélem, mindig így alakul majd.”

Kapcsolat Vinivel és Benzemával

„Ha jó játékosok játszanak együtt, remek dolgok alakulhatnak ki, ez velünk is így van. Remek teljesítményt nyújtottunk és sokszor nagyon jól játszottunk össze. Több gólt is szerezhettünk volna, de így is boldog vagyok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Vini Jr. és Bellingham
Tovább

A Bayern München elleni kezdőcsapat

Nincs nagy meglepetés, Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. Kezdőcsapat 13. Lunin17.…