Ancelotti: Az utolsó harminc percben egy csapat volt a pályán

A Real Madrid Karim Benzema mesterhármasával 3-1-re legyőzte a PSG együttesét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a királyi gárda jutott a legjobb nyolc közé. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Hogyan lehetne ezt megmagyarázni? Nos, kemények kellett küzdenünk, de kitartottunk. Az első félidőben nem volt könnyű visszaszerezni a labdát, igyekeztünk nyomás alá helyezni őket, majd Karim nyomásgyakorlása révén sikerült gólt szereznünk. Ezután a stadion és a szurkolók mágiája erőt adott számunkra, így sikerült felülkerekedni az ellenfelünkön, mert az utolsó harminc percben egy csapat volt a pályán.”

„Nyilvánvalóan mindannyian elégedettek vagyunk. Nem lehet sok mindent mondani ebben a pillanatban, nem szeretek a mérkőzés után beszélni. Szerintem jól játszottunk ma este. Úgy érzem, a madridisták ma este nagyon boldogok lesznek és ez a legfontosabb.”

Változtatások

„Fontos pillanatok voltak, mert a változtatásokkal a játék képe is megváltozott. Camavinga és Rodrygo frissessége nagy segítség volt a csapat számára. Ez nem csak taktikai változtatás volt, ugyanis így még több energiát mozgósíthattunk a középpályán, mivel Camavinga hatalmas intenzitással játszott, míg ellenfelünk teljesen elfáradt.”

Carlo Ancelotti

Modrić és Benzema

„Igen, minden nappal egyre jobbak lesznek. Szerencsés vagyok, hogy velük dolgozhatok. Karim összeszedett egy kisebb sérülést, ez minket is hátráltatott, de már visszatért. Luka pedig még mindig elképesztő minden meccsen. Fantasztikus munkát végez, akárhol játszik, a bal oldalon, néha a jobbon, nagyon értékes dolgokat tesz a játékunkhoz.”

Esélyesek a végső győzelemre

„Ahogy a sorozat indulásakor mondtam, ha jó formában vagyunk, bárkivel felvesszük a versenyt. Az odavágó után úgy tűnt, nincs sok esélyünk továbbjutni, mert nagyon rosszul játszottunk, a PSG pedig jónak tűnt. A dolgok megváltoztak, mivel mi sokkal jobbak voltunk most, megmutattuk az igazi arcunkat. Természetesen a szerencse is közrejátszott. Az első gólnál szerencsések voltunk, de úgy gondolom, ennyit megérdemeltünk.”

Képes lenne bármelyik csapat egy ilyen fordításra?

„Ez a stadion varázslata, amelynek fantasztikus történelme van, ahogyan a klubnak is. Ez egy különleges este, igazán egyedülálló. Sok mérkőzés van már a hátam mögött ebben a sorozatban edzőként, egy ilyen éjszakát átélni azonban egészen különleges. Remélem, felejthetetlen estévé válik, mert ez azt jelentené, hogy jól szerepeltünk a BL-ben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK