Ancelotti: Megkerestük a Barcelona gyenge pontját

Az olasz mester a klub hivatalos csatornájának adott interjút a Barcelona legyőzése után.

„Volt néhány nehéz pillanatunk, ami teljesen normális nehéz ellenfelekkel szemben. Megpróbáltuk megtalálni a gyenge pontjukat, ami az egyensúly hiánya volt, mivel egy olyan csapatról van szó, amelyik sok játékost küld előre. Vini és Asensio cselei és az, ahogy a középpályásaink az első félidőben kihozták a labdát a kényes szituációkból, lehetővé tették számunkra, hogy helyzeteket dolgozzunk ki és betaláljunk.”

„A futballnak rengeteg aspektusa van. A kontrák, a labdatartás, a presszió, a szabad labdák. Edzőként több országban is dolgoztam már, Olaszországban a rendezett védekezésről szól minden, ami nagyon fontos. Spanyolországban a labdatartásról, Angliában a gyorsaságról, intenzitásról és szabad labdákról. Fel kell készülnöd arra, hogy sok mindent jól csinálj, ha egy csapatnak nincsen egyetlen kifejezett arca, az nem gyengeség, hanem erősség.”

Ancelotti

„Elkötelezettek és visszafogottak voltunk. A hozzáállásunk egyértelmű volt. Jól védekezni, gondot okozni nekik kontrákból, jó labdakihozatalokat vezetni.”

„A csapat rendben van. A játékosok boldogok, de fáradtak, ami normális. Most ki kell élveznünk a pillanatot, és biztosítanunk kell, hogy akik játszottak, megfelelően regenerálódjanak, akik pedig nem edzettek, azok formába lendüljenek. Nehéz meccs volt, de elértünk a célunkat, ami a döntőbe jutás volt.”

„Négy napunk van a regenerálódásra, és arra, hogy biztosítsuk, nem lesz probléma. Meglátjuk, hogy Alaba hogyan érzi magát, a többiek rendeben lesznek. Fizikálisan megerőltető volt a meccs, de úgy gondolom, hogy az idény ezen szakaszában nem lehet probléma a regenerálódás.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK