Beszámoló: Real Madrid – Celta Vigo (5-2): Benzema tripla, nagy győzelem a Bernabéuban

A Real Madrid 560 nap után tért vissza a Bernabéuba a Celta Vigo elleni találkozóra, ahol meg is szerezte a három pontot. Ancelotti csapata látványos második félidei teljesítménnyel fordította meg a szünetben még 1-2-es állást. Az első félidei Benzema-gólt még két másik követte a franciától, de Vinícius és a debütáló Camavinga is betalált a szünet után. A madridisták továbbra is veretlenek a bajnokságban.

A találkozó elején nem a Madridnak állt a zászló, a Celta mindössze négy perccel a kezdés után megszerezte a vezetést. Aspas szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, Santi Minához játszott, aki pedig megverte Courtoist. 0-1.

A hazaiak két perccel később egyenlíthettek volna, miután Modrić végezhetett el szabadrúgást, azonban Vinícius csúsztatásába reflexmozdulattal bele tudott kapni Dituro, így középkezdés helyett szöglet következett. Ahogy mentünk előre az időben, a Real Madrid egyre inkább fokozta a nyomást a Celta térfelén. Ennek a 24. percben meg is lett az eredménye. Casemiro játszott Valverde elé, aki a szélről az érkező Benzemának passzolt, a francia pedig kíméletlen volt, megszerezte az egyenlítő találatot. 1-1.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, hat perccel később ismét hátrányba kerültek Ancelotti fiai. Cervi nagyszerű mozdulattal fejezett be egy kontratámadást, először sarokkal, fordulásból helyezte kapura a labdát, ami a kapufáról kipattant, de pontosan a támadó elé, aki azonnal a kapuba helyezte a játékszert. 1-2.

Real Madrid - Celta Vigo

A 39. percben egy tetszetős akció végén Benzema a kapuba fejelt, azonban a találatot les címén érvénytelenítették, mivel a támadás egyik kulcsszereplője, Casemiro leshelyzetben tartózkodott. Azonban az már látszott, hogy a Madrid mindent meg fog tenni azért, hogy megfordítsa az állást. A második félidő aztán úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. A Madrid határozottan tört előre, Benzema pedig megszerezte második érvényes találatát is. Miguel Gutiérrez kanyarított mesterien a francia fejére, aki a hosszúba bólintott, a vendégek kapusa tehetetlen volt. 2-2.

A Real Madrid azt követően sem állt le, hogy sikerült kiegyenlítenie, az 55. percben a vezetést is megszerezte. Karim Benzema a két gólja után egy szenzációs gólpasszt is kiosztott, miután szemfülesen ugratta ki Viníciust, aki megállíthatatlanul robogott a kapu felé, majd nagyon okosan gurította a labdát a kapus lába mellett a hálóba. 2-3.

A brazil sebességével a Celta védői nem tudtak mit kezdeni, lényegében csak szabálytalanul tudták őt megállítani. A 66 percben ismét Vinícius csapott le egy labdára, majd a védőket kicselezve kapura lőtt, ám a vetődő hálóőr a lábával nagyot nyújtózva még meg tudta akadályozni a negyedik madridi gólt.

Ezt követően a Real Madrid fiatal szerzeménye, Camavinga Eden Hazard-t váltva pályára lépett a blancók színeiben, hat perccel később pedig már a saját gólját ünnepelhette. Álomszerű debütálás a franciának. Modrić indult meg az ellenfél térfelének közepéről, kihasználva az adódó lehetőséget, majd tizenegy méterről külsővel kapura küldte a labdát, amibe a kapus még bele tudott kapni, de az akciót kísérő Camavinga lecsapott a kipattanóra, és ballal higgadtan a kapuba helyezte a labdát. 2-4.

A madridisták azonban még nem végeztek, és még volt idő arra, hogy Vinícius ismét villanjon. A brazil két embert is lecselezett a tizenhatoson belül, a második játékos, Denis Suárez azonban szabálytalankodott vele szemben, így végül Vini a földre került. A játékvezető a büntetőpontra mutatott, Benzema pedig ellentmondást nem tűrően bombázta a labdát a bal felső sarokba, megszerezve a mérkőzésen csapata ötödik és saját maga harmadik gólját. 5-2.

A találkozón újabb említésre méltó esemény nem történt, így a Real Madrid egy látványos meccsen, egy rendkívül erős második félidőt produkálva magabiztos győzelemmel tért vissza a Bernabéuba. Folytatás szerdán Milánóban, az Inter Milan ellen a Bajnokok Ligájában.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK