Vinícius Jr.: Köszönöm Toninak a csodálatos passzt

A találkozó után a meccs embere, vagyis a kétgólos Vinícius Jr., a másik gólszerző, Asensio, továbbá Lucas Vázquez és Courtois is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

Vinícius Jr.:
„Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük ezt a meccset. Ez egy jó eredmény. Egész évben keményen dolgoztunk azért, hogy minden meccset megnyerjünk az idény kulcsfontosságú szakaszában. Nem hagytuk, hogy túl sok helyzetet dolgozzanak ki, ezt kell folytatnunk, továbbra is úgy kell játszanunk, ahogy ma tettük.”

„Az edző mindig azt a fajta nyugalmat árasztja felénk, amire szükségünk van ahhoz, hogy az edzésen begyakorolt dolgokat élesben is alkalmazni tudjuk. Mindent megtettünk ma, amit kért tőlünk, és jól teljesítettünk. Toni hihetetlen, ő egy csodálatos játékos. Minden alkalommal, ha pályára lép, megmutatja a klasszisát, senki nem játszik úgy, ahogy ő. Szeretném megköszönni neki a passzt, nagyon örülök, hogy betaláltam.”

Vini Jr.

„Azért csókolom meg a mezt, ha betalálok, mert nagyon keményen dolgoztam, és mindig arról álmodtam, hogy a Real Madrid játékosa lehetek, a világ legjobb játékosai mellett, és azért is, mert nagyon keményen dolgozunk egész évben és végig megmutattuk, hogy mennyire szeretnénk sikereket elérni. Mindig a legjobbat akarom a szurkolóinknak és mindenkinek, akinek köze van a klubhoz. Továbbra is keményen fogok dolgozni, a csapattársaim pedig erőt és önbizalmat adnak nekem ahhoz, hogy gólokat szerezzek a kulcsfontosságú pillanatokban. Fáradt voltam, amikor lejöttem a pályáról, mivel mindent beleadtam ezért a mezért, amelyet annyira szeretek.”

„A Liverpool egy nagyszerű csapat, biztos vagyok benne, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy megnyerjék a párharcot, de nekünk továbbra is maximális koncentrációra lesz szükségünk, ahogy ma este is, és meg kell nyernünk a meccset.”

Asensio:
„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, mind támadásban, mind védekezésben, és erősen játszottunk. Elégedett vagyok a csapattal, és azzal is, hogy ilyen jó sorozatot tudhatok magam mögött a kapu előtt, amivel segíthetem a csapatot, és azokat, akik támogatnak engem.”

„Tudom, hogy idővel minden jól alakul, én pedig hittem abban, hogy el fog jönni ez az idő. A legfontosabb az, hogy az idény kulcsfontosságú szakaszában jött el. Fontos, hogy egységesek legyünk, és mindenki kivegye a részét. Ez a kulcsa annak, hogy az idény végén trófeával ünnepelhessünk.”

Asensio

Lucas:
„Örülnünk kell. Jó teljesítményt nyújtottunk, az első perctől az utolsóig nyerésben voltunk, és tisztában voltunk azzal, hogy mi forog kockán ez ellen a nagyszerű ellenfél ellen.”

„Fontos mérkőzés volt, egy kemény odavágó a BL-negyeddöntőben, ami jót tett az önbizalmunknak az El Clásico előtt. Még mindig van hátra egy visszavágó az Anfielden, ahol biztos vagyok benne, hogy kemény este vár ránk.”

„Szentírásnak vesszük, amit az edző mond, megpróbálunk mindent aszerint csinálni, ahogy kéri tőlünk. Ma jól alakultak a dolgok számunkra, örülnünk kell ennek. Az erősségünk az volt, hogy kombináltuk a labdatartást a hosszú labdákkal, és megpróbáltunk a védőik mögé kerülni, hogy megtaláljuk Vinit és Marcót, akik nagyon gyorsak.”

Lucas

„Megnyitottuk a területeket azzal, hogy járattuk a labdát, itt jön be a képbe Luka és Toni segítsége, akik nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban játsszon a csapat.”

„Csak a jelenre koncentrálok. Nagyon élvezem ezt az idényt, sokat játszom, magabiztos vagyok a pályán. Ez boldoggá tesz, és remélem, hogy még sokáig folytathatom. Mindig is a Real Madrid szurkolója voltam, és mindig az is maradok.”

Courtois:
„Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. A Liverpool nagyszerű csapat, de kiválóan védekeztünk. Szerencsés gólt lőttek, de jól reagáltunk, és meglőttük a harmadikat. Reméljük, hogy a jövő héten le tudjuk zárni a párharcot. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de meg tudjuk csinálni. Ők egy olyan csapat, akik hazai pályán nagyon erősek, de hiszünk magunkban, mivel a védekezésre fordított erőfeszítéseink óriásiak.”

Courtois

„Jól ismerjük egymást, ez a napi munkánkból adódik. Az edző megkért, hogy jöjjek kijjebb, hogy egy kicsit jobban tudjak besegíteni a labdajáratásba, és segítsek megakadályozni, hogy a vonalaink közé játsszák a labdát. Mindig jól szervezettek voltunk, amikor megpróbáltak letámadni minket. Kiválóan védekeztünk, sajnálatos, hogy kaptunk egy gólt. Nagyon jól irányítottuk a meccset a labdatartásunknak köszönhetően. Nagyon örülök Vininek, aki két csodás gólt szerzett, és Marcónak is.”

„Gyakran leírnak minket egy-egy rossz meccs után, de az igazság az, hogy két fronton is harcban állunk, és éhesek vagyunk a sikerre. Remélem, hogy szombaton, az El Clásicón, és a jövő heti visszavágón is meg tudjuk ezt mutatni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK