Ødegaard: Azt gondolom, jó döntést hoztam

Martin Ødegaard immáron, mint az Arsenal FC kölcsönjátékosa adott rövid interjút a klub hivatalos honlapjának.

Mikel Arteta telefonhívása

"Természetesen beszéltem Artetával, mielőtt ide jöttem. Kifejezetten fontos volt számomra ez a beszélgetés, amely többek között meggyőzött arról, hogy Arteta egy top edző, tetszett, amit felvázolt, s ahogy a futballt látja."

"Az általa elmondottak felvillanyoztak, sokat lendítettek az érkezésemen. Mondhatnám, hogy döntő jelentőségű volt a beszélgetésünk."

"Úgy gondolom, minden új kihívás előtt, meg kell, győződj arról, hogy ahova tartasz, ott megfelelő környezet és egy kész terv vár. Itt minden jónak tűnik.
Kedvelem a klubot, és mindig is tetszett, ahogy a labdarúgásról vélekedtek. Figyelemmel mindarra, amiről az Arsenal szól, és amilyen játékról alkotott elképzelései az edzőnek vannak, úgy hiszem ez a megfelelő hely a számomra. Azt gondolom, jó döntést hoztam."

Dani Ceballos üzenetéről

"Igen, Dani írt nekem a minap, és csak jó dolgokat mondott a klubról, az edzőről, tulajdonképpen mindenről. Ez is fontos volt számomra. Örült, hogy csatlakozom a csapathoz, ami ugyancsak pozitívan hatott rám. Jó, hogy lesz egy ismerős arc, ahogy az is, hogy a klub kötelékéhez tartozó embertől hallhattam az itteni körülményekről."

"Túl vagyok néhány őrült napon, de beszéltem a klubbal, az edzővel, s elsőre az általuk vázolt elképzelés nagyszerű projektnek tűnik, akárcsak maga a klub. Nagyon izgatott vagyok. Amikor megvolt a lehetőségem, hogy ide jöjjek, úgy éreztem, meg kell, ragadjam. Most örülök, hogy itt lehetek."

Egy példakép

"Norvégiában a Premier League a legkedveltebb bajnokság. Míg odahaza éltem, a barátaim és én minden bajnoki mérkőzést megnéztünk. Talán a legjelentősebb bajnoki sorozatról beszélünk, legalábbis ami Norvégiát illeti. Mindig szerettem volna kipróbálni magam az angol bajnokságban, tetszett az Arsenál játékfelfogása, és minden, amiről ez a klub szól. Szóval a jelenlegi helyzet több szempontból is egy valóra vált álom."

"Számtalan kivételes labdarúgója volt e klubnak, de azt hiszem, rám Fabregas gyakorolta a legnagyobb hatást. Egyértelműen őt említeném példaként. Ahogyan kontroll alatt tartotta, szervezte a játékot, a képességei mind a gólpasszok, mind a gólszerzés terén. Egyszóval minden a játékával összefüggésben. Őt nézve, a lehető legtöbbet próbáltam elsajátítani mindabból, amire képes volt. Fabregas egy klasszis labdarúgó volt."

Forrás: arsenal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK