Zidane esetleges búcsúja nem változtat Mbappé ügyén

Zinédine Zidane esetleges távozása a Real Madrid edzői posztjáról, amelyet számos olyan elégedetlen szurkoló szeretne, akiknek a csapat legutóbbi váratlanul gyenge eredményei és a számos csalódást keltő teljesítmény nagyon nem nyerte el a tetszését, nem befolyásolná Kylian Mbappé megszerzésének tervét a spanyol fővárosban.

A Real Madrid vár Mbappéra
Az AS a francia játékoshoz közeli forrásoktól megtudta, hogy a játékos átigazolása a blancókhoz nem függvénye annak, hogy a francia szakember marad-e a csapat vezetőedzője. Mbappé még mindig a 2021-es nyár kulcsfontosságú eleme, és egyike azoknak az okoknak, amiért a Real Madrid az egyik olyan elitklub, amely nem igazolt játékosokat a nyáron. Új sztárjuk fogja vezetni őket az új Bernabéuban.

A hírek szerint az sem titok, hogy Zidane az egyik fő oka volt annak, hogy Mbappé nem hosszabbítja meg szerződését a PSG-vel. A párizsi srác nagy csodálója a francia legendának, akit már számos alkalommal méltatott.

„Az első példaképem Zidane volt” – mondta egy interjúban. „Mindazért, amit a válogatottal elért. Aztán később jött Cristiano. Mindent megnyert már, de még mindig igazi győztes. Mindketten nyomot hagytak a futball történelmében, én pedig szeretném megírni a saját fejezetemet.”

Mbappé útja Madridba
Mbappé jelenlegi szerződése a PSG-vel 2022 júniusában jár le, eddig a játékos visszautasított minden hosszabbítási ajánlatot. Ez azt jelenti, hogy a következő nyáron el kell engednie a PSG-nek, ha még jó árat akar kapni érte, különben egy évvel később ingyen kell megválniuk a játékosuktól. Hasonló lenne tehát a helyzet, mint Eden Hazard esetében.

Egyértelmű, hogy komoly nyomás nehezedik rá, amiért nem hosszabbít, ezért is gondolja úgy az AS, hogy könnyen megtörténhet egy új szerződés aláírása a PSG-vel, azonban egy olyan záradékkal, amely lehetővé teszi, hogy a játékos egy megfelelő ajánlat esetén a Real Madridba igazoljon.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK