Álex Fernández: Különleges érzés lesz szembetalálkozni a bátyámmal

2012. május 27-én Álex és Nacho Fernández együtt léptek pályára a Castilla színeiben, 5-1-es győzelmet aratva a Cádiz ellen az Alfredo Di Stéfano Stadionban. Nyolc évvel később ugyanebben a stadionban Nacho Real Madridja Álex Cádizával néz szembe. Álex mellett egy másik Real Madrid-nevelésű játékos, Álvaro Negredo is ott lesz a vendég oldalon. Álex és Nacho egyszer már szembetalálkoztak egymással profi pályafutásuk során, de ez az alkalom, amelyre fiatalkoruk éveinek helyszínén kerül sor, igazán különleges lesz. A MARCA újságírójával ezúttal a fiatalabb testvér, Álex beszélgetett.

„Visszatérek oda, ahol 10 évet töltöttem el az életemből, ahol felnőttem. A Real Madrid adott nekem mindent, ami ahhoz kellett, hogy futballista váljon belőlem, az pedig, hogy a bátyám ellen léphetek pályára, aki számomra mindig példakép volt, igazán különleges.”

„Egyszerűen csak élvezni akarom a meccset. Beszéltünk arról, hogy mi történik majd, ha szembetalálkozunk egy szituációban a pályán. Nyilvánvaló, hogy profiként kell viselkednem, és mindent meg kell tennem a győzelemért, de attól még furcsa érzés lesz.”

„Hogy kapok-e rúgást Nachótól? Kétség sem férhet hozzá, biztosan kapok. Profinak kell lennünk, mindenki a saját csapatáért harcol. Akkor is, ha gólszerzési lehetősége adódna a 90. percben, vagy nekem kellene elvégeznem egy büntetőt a kilencvenkettedikben. Minden a győzelemről szól.”

„Nacho fiai kedvelik a Madridot és a Cádizt is. Kicsit idősebbek, mint az én gyerekeim, és szeretik nézni az apukájuk és a bácsikájuk meccseit is. A legfontosabb az, hogy ha felnőnek, büszkék legyenek, és tudjanak azonosulni mindkét klub értékeivel.”

„El fog jönni a pillanat, hogy egymás mellett játszunk majd. Biztos vagyok benne, hogy mindketten szívesen tennénk ezt, és biztos vagyok benne, hogy meg is történik egyszer, de nem most van itt ennek az ideje.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK